Pavel091 napisał:Witam, jakie są najlepsze ustawienia dla obrazu w tym telewizorze ??
Gdzie mogę sprawdzić, ile telewizor jest już używany??
Aktualna różnica w cenie między 42S a 42X to ok. 500 pln.Więc kapral hicks spokojnie możesz się szarpnąć na 42S , CENY ZACZYNAJĄ SIĘ OD 2,5 TYS.yacek _b napisał:Kapral_Hicks , może jednoznacznie nie odpowiem , ale kiedyś miałem mozliwość porównania modelu X do wersji S , skupiając sie tylko na obrazie , różnica jest na " mój daltonizm " bardzo duża , czerń na S-ce jest jak " smoła " a na X-sie szara ( w porównaniu do S-ki ) kolory na S-ce są soczyste i mieszanie w menu X-sa nic nie pomagało.
Cały niedosyt ratuje różnica w cenie wynosząca 4 tys. zł przy 42" . ( cena z MM z przed 2-3 miesiecy )
achim69 napisał:Aktualna różnica w cenie między 42S a 42X to ok. 500 pln.Więc kapral hicks spokojnie możesz się szarpnąć na 42S , CENY ZACZYNAJĄ SIĘ OD 2,5 TYS.
dorianmk napisał:Panowie potrzebna pomoc dziś kupiłem plazmę px50y i mam problem z odbiorem n-telewizji przez kabel komponent i hdmi. Tzn obraz po uruchomienia dekodera jest plansza główna nki napis trwa uruchamianie odbiornika potem nie ma obrazu. Przez skart wszystko ok ale specjalnie pożyczyłem kable by dzisisaj obejrzeć pierwszy raz hd, a yu lipa. Na marginesie nawet przez scart obraz bardzo dobry dzięki wszystkim którzy pomagają w tym wątku dzięki wam wybrałem ten model.
uzielone napisał:W zeszłym tygodniu dołączyłem wreszcie do szczęśliwych użytkowników plazmy marki Panasonic . Mój wybór ze względu na rozmiar padł na TX-P37X10Y. Czytałem sporo artykułów i testów na tej stronie oraz opinii w internecie o tym modelu oraz o plazmach i potwierdzam, że wszystko się zgadza. Obraz na cyfrowej kablówce z UPC jest bardzo dobry, kolory są naturalne i łagodne dla oczu a sam model bardzo ładnie wykonany i prosty w obsłudze. Musze tylko zmienić odtwarzacz dvd na nowszy model z wyjściem HDMI bo stary podpiąłem po komponencie i nie jest źle ale rewelacji też nie ma. Jest już wysłużony więc można go odesłać na emeryturę a kupić taki, który będzie lepiej współpracował z TV HDTV. Co do ustawień obrazu to ustawiłem rodzaj - Normalny, balans bieli - Normalny, sterowanie kolorami - załączone, Tryb ECO (C.A.T.S.) - załączony, P-NR - minimum. Ktoś ma jakieś sprawdzone propozycje co do ustawień w menu tego modelu?
gdzieś tu przeczytałem , że przy wyłączonym trybie P-NR obraz jest ostrzejszy,P-NR go rozmydla , sprawdziłem u siebie i faktycznie tak jest,od tej pory P-NR mam wyłączonyuzielone napisał:W zeszłym tygodniu dołączyłem wreszcie do szczęśliwych użytkowników plazmy marki Panasonic . Mój wybór ze względu na rozmiar padł na TX-P37X10Y. Czytałem sporo artykułów i testów na tej stronie oraz opinii w internecie o tym modelu oraz o plazmach i potwierdzam, że wszystko się zgadza. Obraz na cyfrowej kablówce z UPC jest bardzo dobry, kolory są naturalne i łagodne dla oczu a sam model bardzo ładnie wykonany i prosty w obsłudze. Musze tylko zmienić odtwarzacz dvd na nowszy model z wyjściem HDMI bo stary podpiąłem po komponencie i nie jest źle ale rewelacji też nie ma. Jest już wysłużony więc można go odesłać na emeryturę a kupić taki, który będzie lepiej współpracował z TV HDTV. Co do ustawień obrazu to ustawiłem rodzaj - Normalny, balans bieli - Normalny, sterowanie kolorami - załączone, Tryb ECO (C.A.T.S.) - załączony, P-NR - minimum. Ktoś ma jakieś sprawdzone propozycje co do ustawień w menu tego modelu?