jest przesyłany z tunera.
Zgadza się. Ale nie wszystkie tunery posiadają funkcje telegazety. Ja z trzech dekoderów mam tylko tą funkcję w N. I dodatkowo nie działa rewelacyjnie. Czasem muszę czekać pól godziny na wskoczenie podstrony.
jest przesyłany z tunera.
to znaczy że masz słaby sygnał. Bardzo pomaga wymiana kabla antenowego . Wiem bo tak miałem.
Ja używam takiego modułu w tym tv z softem 2.23 i kartą od splitera smal III nie mam żadnej pixelozy, jedyny minus krzaki w epg ale to podobno wina cyfry bo oni używają jakieś dziwnej strony kodowej.
Miałem dobry kabel, siła była dobra tylko jakość słaba. Po zmianie telewizor odżył i błysnął radością kolorów i dynamiki.A też myślałem że to nie możliwe bo przecież mam dobry kabel.
Sorenson, czy prawidłowo odbierają Ci wszystkie kanały Cyfry? Mam duży problem z częstotliwością 10719 - w szczególności HBO2 i HBO Comedy - pojawia się napis "Kanał zakodowany", pomimo poziomu i jakości sygnału prawie na max. Inne częstotliwości dekodowane są bez problemu, łącznie z HD.
Gdyby ktoś był zainteresowany - porównując jakość obrazu z Philipsem 6021 (dekoder HD od Cyfry) minimalnie lepiej w SD wypada Philips, minimalnie lepiej w HD wypada z kolei wbudowany tuner - to moje subiektywne odczucia.
Udało mi się także rozgryźć problem z napisami do filmów - wbudowany tuner ma problem z ich wyświetlaniem, gdy stacja nadaje równolegle napisy w formacie DVB i TXT - wtedy trzeba włączyć napisy poprzez teletext (strona 777 lub 77 i wszystko jest OK. Gdy stacja nadaje tylko napisy w DVB wyświetlane są one w miarę prawidłowo.
Ogólnie wbudowany tuner pozytywnie zaskakuje jakością obsługi, niestety problem jest z częst. 10719 - może ktoś zna jego rozwiązanie?
I jeszcze jedno - dlaczego tuner DVB-S pokazuje częstotliwości z przesunięciem o 1 Mhz? Np. powinno być 10719, a pokazywane jest 10718? Czy u Was też tak jest?
Sorenson, czy prawidłowo odbierają Ci wszystkie kanały Cyfry? Mam duży problem z częstotliwością 10719 - w szczególności HBO2 i HBO Comedy - pojawia się napis "Kanał zakodowany", pomimo poziomu i jakości sygnału prawie na max. Inne częstotliwości dekodowane są bez problemu, łącznie z HD.
Korzystam z modułu C+ i nie mam żadnych problemów z kanałami HBO, z HBO HD włącznie.
Korzystam z modułu C+ i nie mam żadnych problemów z kanałami HBO, z HBO HD włącznie.
Przed świętami był w cyfrze po 49zł wystarczało mieć jakiś kanał w hd w swoim abonamencie, zobzcz na allegro może są.A ten moduł gdzie można nabyć i w jakiej cenie?
Dziękuję! Zamówiłem moduł razem z kartą na 3 m-ce - ma być jutro w cenie dziwnie małej bo za 99 pln, podczas gdy na pewnym portalu aukcyjnym ceny nie schodzą za taki zestaw poniżej 200 pln. Telewizor dotarł do mnie kurierem wczoraj, tyle że z powodu nawału obowiązków nie miałem nawet czasu zająć się jego uruchomieniem, ale dzięki temu wciąż czuję ten miły dreszczyk emocjiModuł TnkHD współpracuje bez problemu, wszystkie kanały chodzą łącznie z HD.
Nie sugerował bym się tymi pojedynczym przypadkami, a po 2 każda plazma ma takie same szanse - nie tylko v20. Ja mam v20 od lipca i powiem Ci że śmiał bym twierdzić że obraz jest nawet lepszy niż na początku. Myślę że może tak być z conajmniej 2 powodów: po 1 oko się przyzwyczaiło do plazmy a po 2 może tak jak z kolumnami potrzebuje czasu na "wygrzanie" (cokolwiek miałoby to znaczyć, bo różnie jest to definiowane i tłumaczone) - nie wiem, ale nie widzę pogorszenia jakości odbioru tv.A ja mam jeszcze pytanie do osób użytkujących ten tv od już dłuższego czasu. Czy pojawiające się na niektórych forach opinie o wypalaniu i spadku jakości wyświetlanego obrazu się potwierdzają czy są to tylko pojedyńcze przypadki ?
Jestem praktycznie zdecydowany na ten model, natomiast nie ukrywam, dochodzące mnie głosy o spadku jakości obrazu po pewnym okresie użytkowania w plazmach z neopdp sprawiają że zaczynam się wahać...