Witam Was wszystkich.
Zainteresował mnie problem związany z aktualizacją SW w modelu TX-P42V10E. Jest tak jak pisaliście. Przez długi czas nie mogłem zaktualizować posiadanej wersji SW 2.012 do wyższej np. do 2.013. Próbowałem to wielokrotnie, ale bez powodzenia. Postanowiłem poszukać jeszcze raz wpisując wyższe numery SW np. 2.014 itd. Zgadnijcie, co znalazłem... Mam teraz wersję 2.016
. Tak, to nie błąd! Mam teraz wersję 2.016. Co prawda jeszcze nie zauważyłem zmian w porównaniu do posiadanej wcześniej wersji 2.012, ale jest i działa. Nowa wersja SW 2.016 została opublikowana w październiku ubiegłego roku wraz z SW do innych modeli Panasonic'ów (nie tylko plazmowych) na czeskiej stronie skylink. Niestety z powodów regulaminowych (liczba postów mniejsza niz 5), nie mogę dołączać linków do tego postu
Jest jednak na to sposób. Sprawdźcie sami.
Na czeskiej stronie internetowej 'skylink' trzeba wejść w zakładkę 'Novinky', a następnie wybrać na dole zakładkę '16-20' i na niej wpis z datą 14.10.2010 'TV Panasonic - update software'.
Przyznam się, że sam nie wierzyłem i trochę z duszą na ramieniu zaeksperymentowałem i zainstalowałem na swoim telewizorze nowy SW. Teraz po aktualizacji wyświetla się:
"Bieżąca wersja oprogramowania 2.016
Nowe oprogramowanie 2.011
Bieżąca wersja oprogramowania jest aktualna.
Najnowsza wersja software jest już zainstalowana!"
Jeżeli ktoś również odważy się zainstalować nowy SW, to proszę o podzielenie się swoimi wrażeniami.