tryb 600Hz można włączyć/wyłączyć w Menu>Ustawianie>Inne ustawienia>Intelligent Frame CreationGdzie jest IFC bo w moim menu nie mogę znależć proszę o pomoc
@Bucek ja bym brał G20
tryb 600Hz można włączyć/wyłączyć w Menu>Ustawianie>Inne ustawienia>Intelligent Frame CreationGdzie jest IFC bo w moim menu nie mogę znależć proszę o pomoc
a tak teoretycznie
lepiej V10 czy analogicznego G20?
tryb 600Hz można włączyć/wyłączyć w Menu>Ustawianie>Inne ustawienia>Intelligent Frame Creation
@Bucek ja bym brał G20
Panowie, jak tam u Was sprawy związane z czernią w v10???
Panowie, jak tam u Was sprawy związane z czernią w v10???
Przy włączonym IFC drżenie jest znikome, choć nadal występuje ale wtedy pojawia się inny defekt w postaci zniekształconego obrazu za obiektami które się poruszają. Jest taka obwódka za obiektem poruszającym się lub jak są wyświetlane napisy z pliku zewnętrznego to wokół i w środku tych napisów też jest taka obwódka. Wygląda to tak: obiekt się przesuwa, a w tym miejscu w obrazie zostaje dziura i TV przez pewien czas nie wie co ma tam wyświetlić, lub wyświetla jakieś dziwności. Jak wyłączę IFC to nie zauważyłem nigdzie takiej obwódki, ale powraca drżenie obrazu.
Te problemy z obrazem mam niezależnie od źródła (kabli) i niezależnie od materiału. Występuje to praktycznie zawsze.
Pozdrawiam