Eurosporty HD Cyfrowego Polsatu na V10
Witam.
Czy ktoś z kolegów V10 ma tak problem - posiadam G15.
Cytat:
Napisał
tomeklena
ześ
Witam.
Mam CAM cyfrowego polsatu.
Tak jak już gdzieś wcześniej pisałem nie odbieram kanałów eurosportu (odbiera tylko eurosport2)- nie wiem dlaczego? telewizor odnajduje je ale nie może ich rozkodować. Wszystkie inne kanały śmigają ok łącznie z kanałami HD !.
Ogólnie polecam jak nie chcesz mieć dodatkowej skrzynki dekodara i obsługa tylko jednym pilotem od TV 
PS
Dziś zainstalowałem TwonkyMedia Server. Zdjęcia i filmy DiviX śmigają po sieci aż miło. You Tube i Picasa też przydatny bajer.
Witajcie.
Wyobraźcie sobie, że dziś zerknąłem ponownie na EUROSPORT HD i na EUROSPRT2HD i eureka !! rozkodowane !!!
Podjadałem się i dodałem je sobie od razu do listy ulubionych... i co lipa

znowu nie może ich rozkodować. Co tu jest grane ?? nie mam pojęcia. Ale powiem wam ,że leciały na obu akurat mecze. Piękny odbiór !! szkoda
Co o tym sądzicie ?? może coś w ustawieniach modułu pokombinować ?? nie wiem co jest grane

Wszystkie inne kanały chodzą OK
Pozdrawiam
Jestem laikiem, ale moim zdaniem w przypadku Eurosportów HD to jest kwestia przekazywania uprawnień. Eurosporty są kodowane bodajże 5-oma systemami kodowania. W moim przypadku pomaga najczęściej dwukrotne, czasami kilkukrotne włączenie i wyłączenie (przyciskiem z boku) telewizora ustawionego na któryś z kanałów HD Eurosportu. Po rozkodowaniu można spokojnie przełączać między wszystkimi kanałami i do czasu wyłączenia telewizora nie zauważyłem utraty sygnału (sprawdzam to od ok. 2 tygodni i nie zdarzyło się, żebym nie mógł oglądać Eurosportów HD, kiedy chcę).
Jakby ktoś mógł wyjaśnić czemu tak się dzieje to będę wdzęczny.
p.s. na zwykłym Eurosporcie SD to niestety się nie sprawdza.