Bardzo dziękuje kolegom za odpowiedzi i włączenie sie w dyskusję. Bardzo istotna dla mnie jest wypowiedź pluto123456.
To, że masz w domu obydwa modele upoważnia Ciebie do wnikliwej oceny obydwu telewizorów. Zatem prosiłbym o bliższe informacje. Dla mnie nie jest to najważniejsze, ze wentylatory wydają lekki szum, pewnie i tak bym nie usłyszał. Dla mnie najważniejszą rzeczą są:
1) poziom czerni, nie sadzę aby był zbliżony do KURO, ale miałem poprzednio PV70 w 42 calach i z czernią było średnio, była szara.
2) powidoki, nie chciałbym, aby wystepowały, w poprzednim PV70 były mało widoczne.
3) płynność ruchu, brak smużenia, brak ciągnacych sie cieni przy szybkich scenach, np. przy locie piłki.
4) naturalność kolorów.
5) jak wyglada aktualizacja przez internet, a jak z karty SD, czy to jakiś skomplikowany proces?
Korzystam z NTV i Blu-ray Pioneer LX71
I jeszcze pytanie zasadnicze: czy niezbędna jest kalibracja obrazu. Panasonic nie wspiera tego typu zabiegów, uważają, że to co wychodzi z fabryki jest dobrze zkalibrowane, a wiemy, że różnie z tym bywa. Z resztą również nie wspierają jakiejkolwiek aktualizacji oprogramowania do momentu, gdy nic się nie dzieje z obrazem.
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam. Powiem tak, od tego uzależniam decyzję o zakupie TX-P46G15E, czas nagli, gwarancja 5-cio letnia tylko do końca stycznia!