Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem tego TV. Jest mój to pierwszy TV kupiony do nowego mieszkania miesiąc po ślubie. Wcześniej miałem starego CRT 29 ' Philips. Jestem laikiem i nie mogę osądzać czy czerń jest czarna a kolory są dobrze nasycone itd Jedno było dla mnie jasne, przesiadka na Panse i zobaczenie obrazu hd był dla mnie szokujący-pozytywnie. Animal Planet HD od dziś to mój ulubiony program :bober: Śliczne kolory i ta ostrość, dla mnie bajka. Obawiałem jednak się zakupu ze względu na bzyczenie.
Jednak nie potrzebnie!!!!! Głośniejsze od tego bzyczenia jest szum wentylatorków czy praca mojego kina domowego czy też dekodera "n". Bzyczenie jest słyszalne tylko wtedy jak się podejdzie blisko TV i z tyłu TV przyłoży ucho do obudowy. Specjalnie wczoraj poczekałem do wieczora by sprawdzić czy mój TV ma tą dolegliwość. Jak na razie jest rewelacja. Obraz żyleta pięknie !!!! Bardzo mile zostałem też zaskoczony tym, że po podłączeniu KD samsunga, TV- plazma wszystko sparował i podstawowe funkcje KD mogę obsługiwać z pilota Pansy.
Wiem, że problem bzyczenia istnieje. Być może poszły do sprzedaży jakieś TV gorsze i można je trawić w różnych sklepach. Ja kupiłem w megamarket.pl i jak dla mnie wszystko gra.
Chodź jest jedna rzecz i jeszcze nie wiem czy to wina TV
ale wczoraj po 3h oglądania oczy i łeb mnie tak rozbolał, że bez tabletki się nie dało przeżyć
. Oby to było od czegoś innego. Film oglądany z 3,5-4 m.Po przestawieniu obrazu z Normalny na Kino było już lepiej. Moje oczy mniej raził obraz, był bardziej przyciemniony.
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA OPINIE I POMOC W WYBORZE TEGO TV. DOBRA ROBOTA