Telegazete bedziesz mial jak podlaczysz antene, po HDMI nie dziala, mi tez telegazeta z Cyfry po HDMI tez nie dziala dlatego korzystam z telegazety na dekoderze od Cyfry jesli juz.
Nie wiem czy to moze byc podstawa do reklamacji, wydaje mi sie, ze nie, w koncu nigdzie chyba nie jest napisane, ze ten dekoder ma telegazete?Mój dekoder nie ma w sobie telegazety. Czyli jestem w kropce. Mogę jakoś reklamować dekoder u CP? Wkońcu nie mogę korzystać z dla mnie ważnej funkcji.
Jak już wiele razy pisałem - przepuścić film przez MkvMerge 3.3.0 (z MkvToolnix). Bardzo szybko idzie i film powinien odpalić.Witam problem ściągnąłem transformersy (i gdy odpalam na tv do wyskakuje że plik nieobsługiwany) brak header stripping, profil 4.1 i reframes na poziomie 5 OCB? (Nie wiem czy to ma znaczenie ale podzieliłem ten film na 4 części po ponad 4gb-na razie nie mam HDD a chciałem sprawdzić czy będzie latać z takim bitratem) oto dane z media file info:
(..)
może zadaj to pytanie na dziale LCD/Samsung tam znajdziesz wielu którzy widzą super czernie w LED-ach Samsunga a plazmy są bleeee i takie blade a obraz taki mało wyrazisty ... nie taki pikny jak w ustawieniu sklepowymWitam!
Po przeczytaniu tego wątku byłem zdecydowany na plazmę Panasonica, ale gdy obok w sklepie zobaczyłem Samsunga UE40D5500 naszły mnie wątpliwości. Wiem, że oświetlenie sklepowe, ustawienia tv i sygnał kiepskiej jakości.. ale oprócz wyświetlania wszelakich napisów (gdzie na plazmie były nieco mniej postrzępione) LCD był zdecydowanie lepszy pod każdym względem! Takiej czerni nie widziałem jeszcze na żadnym LCD (przynajmniej poniżej 3 tys. ), tv od razu wyróżniał się spośród kilkudziesięciu na sklepowych półkach.. poza tym szarość plazmy nie przypadała mi do gustu. Miał ktoś może styczność z tym Samsungiem i może coś o nim powiedzieć? Akurat te dwa modele to najpopularniejsza plazma i LED wg rankingu ceneo;D TV będzie użytkowany w salonie z dużymi oknami od południa, ale głównie wieczorami do DVB-T SD i czasem do grania/filmów na komputerze. Cenowo LED jest między S30, a G30 (ew. też biorę pod uwagę) Proszę doradźcie coś, bo jak na razie to zwątpiłem w technologię plazmową;p
Poza tym pod względem ceny/dostępności warto czekać na poświąteczne wyprzedaże w przypadku tak popularnych modeli?
Orientuje się ktoś jaka jest różnica w realizacji gwarancji między sklepem internetowym, a zwyczajnym? Czy gwarancja door-to-door to standard?
Witam!
Po przeczytaniu tego wątku byłem zdecydowany na plazmę Panasonica, ale gdy obok w sklepie zobaczyłem Samsunga UE40D5500 naszły mnie wątpliwości. Wiem, że oświetlenie sklepowe, ustawienia tv i sygnał kiepskiej jakości.. ale oprócz wyświetlania wszelakich napisów (gdzie na plazmie były nieco mniej postrzępione) LCD był zdecydowanie lepszy pod każdym względem! Takiej czerni nie widziałem jeszcze na żadnym LCD (przynajmniej poniżej 3 tys. ), tv od razu wyróżniał się spośród kilkudziesięciu na sklepowych półkach.. poza tym szarość plazmy nie przypadała mi do gustu. Miał ktoś może styczność z tym Samsungiem i może coś o nim powiedzieć? Akurat te dwa modele to najpopularniejsza plazma i LED wg rankingu ceneo;D TV będzie użytkowany w salonie z dużymi oknami od południa, ale głównie wieczorami do DVB-T SD i czasem do grania/filmów na komputerze. Cenowo LED jest między S30, a G30 (ew. też biorę pod uwagę) Proszę doradźcie coś, bo jak na razie to zwątpiłem w technologię plazmową;p
Poza tym pod względem ceny/dostępności warto czekać na poświąteczne wyprzedaże w przypadku tak popularnych modeli?
Orientuje się ktoś jaka jest różnica w realizacji gwarancji między sklepem internetowym, a zwyczajnym? Czy gwarancja door-to-door to standard?
Witam!
dzięki wielkie;D już wiem dlaczego LCD wygląda w sklepie tak, a nie inaczej
a Marcinowi dziękuję za ciepłe przyjecie na forum;p
S30 w moim sklepie jeszcze potaniał, więc chyba wygra z internetowymi..
No cóż źle odczytałem intencje zdarza się chyba każdemu ale zawsze można się poprawić co do gwarancji drzwi do drzwi to obowiązuje chyba serwisy wszystkich producentów (na pewno SONY, SHARP, Panasonic) chodzi tu o wagę.
Produkty powyżej 10 czy 20 kg są objęte gwarancją tego typu chyba u wszystkich, prawo i regulacje konsumenckie to wymuszają.
Co do S30 to fajny TV który można niedrogo kupić ale:
Można trafić łatwo na egzemplarz po wystawowy co swoje wyświecił w sklepie w trybie dynamic.
Może być już różnie ze wspieraniem softwarowym tego modelu.
Nie jest tak multimedialny jak G30 .
Nie ma pięciu lat gwarancji od Panasonic jak inne modele.
G30 łatwo o nowy z pudełka w dobrym, dużym sklepie internetowym można kupić już za ok +2500zł jest różnica ale może warto chwile poczekać i kupić przed końcem stycznia i promocji 5 lat gwarancji:hmm:- uwaga kupiony TV trzeba koniecznie zarejestrować na stronie panasonic.pl chyba w max 14 od daty FV czyli im szybciej tym lepiej.