Witam.
Przyznam że przeczytałem cały ten wątek, jestem już prawie przekonany do zakupu
tej plazmy.
Będzie to mój pierwszy, taki duży TV. Obecnie jakiś CRT 21".
Kinomaniakiem nie jestem, ale lubię mieć dobry obraz. Jak każdy pewnie.
Obecnie sygnał idzie z anteny pokojowej, docelowo będzie cyfrowy polsat z anteny sat.
TV będzie stał w "altance" na działce. Pokój raczej ciemny, jedno okno z roletą.
Teraz moje dwa pytania.
Jaki dekoder do tego polsatu polcacie?
Oraz na temat bieli. W początkowych postach pojawił się zarzut że w tym TV biel jest trochę
żółtawa. Później w temacie nic o tym nie było.
Poszedłem do RTV Euro pooglądać ten TV.
Miałem ten fart że stał ten model 42", obok niego
Panasonic TX-P37X10, oraz LCD 37 cali (jakiś samsung, w cenie około 2000pln za 37").
Pierwsze spojrzenie na biel. Kurdę rzeczywiście jakaś żółtawa. No ale ok, w sklepie się takich rzeczy
nie ogląda. Spojrzenie obok na ten 37 cali, no panie, biel jak na tym lcd samsunga obok.
To ja już nie wiem jak to wyszło.
Niestety do zamknięcia sklepu było już tylko kilka minut i nie było możliwości grzebać w opcjach.
Wyprowadzicie mnie z błędu co do tej bieli, że to tylko utawienie tego TV w sklepie?
Czy biel sporo odbiega kolorem od tej z LCDków? (bo to jedyna rzecz jaka mi się w nich podoba).
Pozdrawiam.
Przyznam że przeczytałem cały ten wątek, jestem już prawie przekonany do zakupu
tej plazmy.
Będzie to mój pierwszy, taki duży TV. Obecnie jakiś CRT 21".
Kinomaniakiem nie jestem, ale lubię mieć dobry obraz. Jak każdy pewnie.
Obecnie sygnał idzie z anteny pokojowej, docelowo będzie cyfrowy polsat z anteny sat.
TV będzie stał w "altance" na działce. Pokój raczej ciemny, jedno okno z roletą.
Teraz moje dwa pytania.
Jaki dekoder do tego polsatu polcacie?
Oraz na temat bieli. W początkowych postach pojawił się zarzut że w tym TV biel jest trochę
żółtawa. Później w temacie nic o tym nie było.
Poszedłem do RTV Euro pooglądać ten TV.
Miałem ten fart że stał ten model 42", obok niego
Panasonic TX-P37X10, oraz LCD 37 cali (jakiś samsung, w cenie około 2000pln za 37").
Pierwsze spojrzenie na biel. Kurdę rzeczywiście jakaś żółtawa. No ale ok, w sklepie się takich rzeczy
nie ogląda. Spojrzenie obok na ten 37 cali, no panie, biel jak na tym lcd samsunga obok.
To ja już nie wiem jak to wyszło.
Niestety do zamknięcia sklepu było już tylko kilka minut i nie było możliwości grzebać w opcjach.
Wyprowadzicie mnie z błędu co do tej bieli, że to tylko utawienie tego TV w sklepie?
Czy biel sporo odbiega kolorem od tej z LCDków? (bo to jedyna rzecz jaka mi się w nich podoba).
Pozdrawiam.