Na temat docierania mam inne zdanie ale z drugim zdaniem 100% zgodyNowy TV to 300 godz docierania z dnia na dzień poprawa jakości obrazu w TV .SD to SD więc jeden kanał ok drugi do bani.
Na temat docierania mam inne zdanie ale z drugim zdaniem 100% zgodyNowy TV to 300 godz docierania z dnia na dzień poprawa jakości obrazu w TV .SD to SD więc jeden kanał ok drugi do bani.
A gdzie się znajduje ten element?
Jakie macie optymalne nastawy dla kanałów SD na P42S10 ? Coś nie mogę sie wstrzelić w dobry obraz
Dlatego dobrze jest (jak wczesniej juz ktos tu wspomnial) - czesciowo zakleic element swiatloczuly np. czarna tasma izolacyjna. Poziom automatycznej regulacji sie zmniejsza, ale jednak pozostaje.
Dzięki wszystkim za rozwianie wątpliwości. Zdecydowałem, zaraz składam zamówienie na "eskę" i wracam do czytania wątku. Jest tego trochę
ja podjąłem decyzje o sprzedaży tego tv pomimo iż jestem z niego bardzo zadowolony. i gdyby nie to bzyczenie (w moim egzemplarzu niestety dosyć głośne) cieszyłbym się nim jeszcze pare lat. może kupie jeszcze raz ten sam tv ale wybiore mniej bzyczący
RTV EURO AGD w Olsztynie. Kupiłem przez internet ale formalności załatwiałem w sklepie. Przez internet nie dało się nic wskórać, ale poszedłem do sklepu i się udało. Tylko podejżewam, że to same egzemplarze 02.2009
Witam,chyba już pisałem o tym wcześniej, ja sobie z bzyczeniem poradziłem w nastepujący sposób: przykleiłem za TV maty wygłuszające, które uniemożliwiają odbicie sie dzwięku do wnętrza pokoju i jest właściwie cicho. Zrób sobie prosty test, usiądź przed TV jak jakbyś go oglądał, a druga osoba niech wsunie za niego rozwieszony koc i sprawdź czy odgłosy przestają dochodzić, jak tak to mata Ci pomoże. Moja Żona musiała się zgodzić na maty, które wcale nie wyglądają brzydko, bo bym też oddał .Pozdrawiam,Maciej
Dokładnie.
Ja pisałem, że eco włączone w nocy bardzo mocno ogranicza parametry obrazu, dlatego go nie używam. A skoro w pomieszczeniu jest i tak ciemno, to po co jeszcze zaklejać czujnik? Może za dnia to jeszcze miałoby jakiś sens, ale w nocy żadnego.
A nie wyobrażam sobie ciągłego zasłaniania/odsłaniania czujnika na dzień/noc. Po prostu oglądam na eco wyłączonym i nie mam żadnych zmartwień. Pozdr.
PS. Jeszcze kilka postów i łykniemy wątek o X10. A to chyba najlepiej świadczy o popularności naszych esek .
...Szczerze Ci radzę, skoro zamówiłeś już TV nie czytaj dokładnie tego wątku, ani żadnego innego. Szukaj TYLKO tego co Cię interesuje...
Podaj namiary na maty plz .
Ja pisałem, że eco włączone w nocy bardzo mocno ogranicza parametry obrazu, dlatego go nie używam. A skoro w pomieszczeniu jest i tak ciemno, to po co jeszcze zaklejać czujnik? Może za dnia to jeszcze miałoby jakiś sens, ale w nocy żadnego.
dobra rada... najlepiej nie czytaj już żadnego forum o TV, który kupiłeś, bo zaczniesz niepotrzebnie wyszukiwać wad, o których się naczytasz
ja miałem takie gąbki, które były wyściółką kartonów jak mój laptop wędrował wielkrotnie do serwisu i uzbierało mi się. Opisałbym je tak: grube gąbki na ok 3 cm z wystającymi trójkątami, można powiedzieć, że to jest podobne: nie mogę wklieć linka poszukaj aukcji nr 895562663
Położyłem je tak że wystają ok 20 cm poza obrys telewizora.
Zrób sobie eksperyment z kocem , u mnie był fajny efekt, bzyczy, nie bzyczy
Powodzenia
To chyba nie do końca jest tak.
Jeśli parametry obrazu ustawisz w dzień to będzie jak piszesz.
Jeśli zrobisz to w nocy na optymalne dla Ciebie to z kolei w dzień mogą być za ostre - i właśnie ta "przysłona" na czujnik spowoduje wyświetlenie obrazu, powiedzmy, wieczorowo.
W nocy dla czujnika jest wszystko jedno czy jest ciemno, czy bardziej ciemno, a w dzień (dla czujnika) będzie nie jasno tylko mniej jasno.
ja kupiłem z serii X w Neo24 a swoją S-kę w Torens. Zero problemów z dostawą, szybko i sprawnie. Płaciłem gotówką przy odbiorze - to jako wariant "bezpieczeństwa" zastosowałem, na wypadek gdyby mi ktoś chciał "co innego" dostarczyć.Czy znacie jakies dobre sklepy internetowe kolo Warszawy bo nigdy nie robiłem zakupu przez neta o tych gabarytach paczki .