Nie zauważyłem żadnego mrugania obrazu o którym pisał jeden z użytkowników pare postów wcześniej. Mi nie mruga na żadnym programie i w żadnej sytuacji nie zaobserwowałem nic podobnego.
Jeżeli chodzi o płynność obrazu to jest jak najbardziej OK, ale ja niestetty nie mam kanałów HD, tak że jedynie na SD oceniam.
Dla przykładu napisy po filmnie np. białe na czarnym tle przesuwają się bardzo płynnie i nie widać też tradycyjnego mrugania czy drżenia.
Nie jestem fanem piłki nożnej, lubię bardzo oglądać ale tylko MŚ, ME, itd, a ligowe rozgrywki mnie nie wciągają.
Ale właśnie na Polsat Sport Extra leci jakiś mecz... Arsenal z kim tam

nie znam się... ale mogę Ci to opisać tak:
Na ujęciach kamery z bliska na zawodników obraz jest bardzo fajny. Duże postacie zawodników są bardzo "czytelne" i wszystko wygląda naprawdę OK.
Ujęcia kamery z góry trybun (kadr połowy albo i więcej boiska), jakość obrazu w SD nie powala... widać że rozdzielczość jest słaba, ale oglądać się da. Jeżeli chodzi o płynność to nie widać tradycyjnego dla LCD smużenia szczególnie za szybko przelatującą piłką (mam LCD więc znam to). Jednak przy takim ujęciu kamery możesz zapomnieć o szczegółach, tzn. nie zobaczysz jakiej marki piłką grają, ale to razej rozdzielczość a nie płynność TV
Przy ujęciach z bliska, wszystko wygląda fajnie.. przy ujęciach z daleka widać że zawodnicy wyglądają jak na grze z za niską rozdzielczością

Im kamera bliżej pokazuje zawodników tym lepiej... wiadomo. Przy ujęciach z bliska widać jak piłeczka się kręci i jakie ma malowanie

Wydaje mi się że jak chcesz oglądać piłkę nożną to zainwestuj w jakąś platformę cyfrową, bo z SD to jakość jest tylko przyzwoita.
Na Polscat Sport leci boks... tu wygląda to dużo lepiej bo kadr jest lepszy... zawodnicy są z bliska pokazywani tak że jest OK.
W F1 nie ma żadnych problemów bo to oglądam co wyścig jest OK, ale tam nie ma tak szybko zmieniających pozycje na ekranie elementów.
Powiem tak... zależy jakiej klasy masz obecny CRT bo do niego będzie porównywał, ale ogólnie obraz jest naprawdę Ok, a to jak bardzo OK to zależy tylko i wyłącznie od jakości sygnału.
Ja jak zmieniałem z Sony CRT 25" na LCD Samsung 23" to się rozczarowałem. A teraz jak zmieniłem ww LCD na 46" plazmę to się mile zaskoczyłem... pomimo że tv dużo większy.
Weź pod uwagę że ten telewizor będzie większy od poprzednika tak że przydałby mu się też pewno lepszy sygnał jeżeli chcesz dużo szczegółów (małe postacie zawodników na kadrze całego boiska)... chyba że już masz dobry (np. platforma cyfrowa).
Dla przykładu u mnie na analogowej kablówce:
np. TVP1, TVP2, TVN, Polsat, TV4, niektóre Discavery - wyglądają całkiem dobrze
za to AXN, AXN Cinema, TVN Turbo, Tele5 - wyglądają raczej słabo... kolory pozostawiają wiele do życzenia.