yaneq napisał:i masz rację! tv się ogląda a nie wyszukuje problemów. jednak po to mamy forum, aby rozważyć wszystkie za i przeciw składające się na ten model.
Witam.
Od miesiaca czasu jestem szczesliwym posiadaczem telewizora TPX42S10E. Bardzo sie cieszylem z tego zakupu, ale niestety radosc nie trwala dlugo bo tylko do pierwszych promieni slonca, ktore padaly na TV. W swietle slonecznym na obudowie widoczne sa jakby pekniecia, ale obudowa nie jest popekana. Jest to raczej wada przy barwieniu plastiku obudowy w masie. SPrawdzalem w sklepie i wszystkie modele posiadaja taka wade, na forum internetowym hdtv rowniez wiele osob potwierdzilo, ze ich telewizory posiadaja takie same "pekniecia". Serwis odpowiedzial, ze prawdopodobnie ten typ tak ma. W tej chwili czekam na decyzje o wymienie tv na inny ze sklepu gdzie towar nabylem. Dla mnie jest to bardzo przykre, ze wydajac ponad 3 tys zl na telewizor znajduje w nim usterki, jakich nie maja odbiorniki konkurencji, nawet te z o wiele nizszej polki cenowej. Zawsze kojarzylem marke Panasonic z solidna japonska firma, godna zaufania. Jednak teraz nie mam juz takiego zdania bo sie strasznie zawiodlem. Jezeli w sklepie nie wymienia mi TV na inny to niestety bede musial przez najblizsze lata ogladac okaleczona obudowe mojego Panasonica. Tutaj znajduje sie zdjecie opisanej przeze mnie wady: img36.imageshack.us/img36/5341/zdjecie1a.jpg Z kolei na tym zdjeciu zaznaczylem w jakich miejscach wady te wystepuja: img36.imageshack.us/img36/7171/zdjecie2a.jpg
Z powazaniem,
rozczarowany klient Łukasz K.
Myślę też że w uzasadnieniu swojej reklamacji powinieneś dodać także iż zakupiłeś odbiornik w kolorze czarnym ! a nie mieniący się w słońcu ( świetle ) kolorem niebieskim - może jak odpowiedzą negatywnie to tym ich zaatakuj.qualin napisał:NAdal czekam na wyniki sledztwa jakie przeprowadza moj sklep na temat tych obudow. W miedzy czasie wyslalem maila do Panasonic Polska, zeby poznac ich zdanie na ten temat, zobaczymy czy napisza to samo co serwis z Bydgoszczy.
Oto tresc wyslanego przeze mnie maila:
reuser napisał:Witam,
czy ktoś z Was miał problem z obcinaniem obrazu na TX-46S10E przy podłączeniu DVI -> HDMI? :hmm: Testowane na 1920x1080 i niższych rozdzielczościach. Zjada mi cały pasek start i mniej więcej tą samą szerokość dookoła obrazu. Panel sterowania nvidia daje możliwość dostosowania wielkości pulpitu dla TV, ale to w ogóle nie działa.
Pozdrawiam
reuser napisał:Odpowiem sobie sam. TV plazmowe mają tzw overscan, tzn kompensują ciemne paski jakie karta podaje na zwykłe ekrany crt. Niestety nie wiem jak to wyłaczyć w TX-P46S10E, może ktoś z was wie. Jest za to fix do sterowników nvidia, który dodaje wpis do rejestru który powoduje poprawne działanie rozszerzania pulpitu (OverscanCompensation). Opis tutaj: nvidia.custhelp.com/cgi-bin/nvidia.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=2064
Pozdrawiam
Hubert
tdsmaniak napisał:Menu>Ustawianie>Inne ustawienia>Powierzchnia obrazu>Wł\Wył. -stestuj widać różnicę z miejsca.
Tak jest w U10 a podobno to prawie to samo co S10
a i na forum to było
Mam podpiętego kompa DVI-HDMI nr1.reuser napisał:Ok, sprawdziłem, na wejściu z dekodera na HDMI1 ta opcja jest. Przełączyłem dekoder na hdmi3 i wtedy na tym wejściu ta opcja też się pojawiła. Widocznie to jest zależne od jakichś specyficznych właściwości sygnału HDMI konwertowanego z DVI albo z powodu kabla. Może jednak ta informacja komuś się przyda
EDIT
Niespodzianka - po przełączeniu na tryb obrazu GRA nie trzeba się bawić z żadnym overscanningiem ech...
kiki napisał:Tylko jeśli Ci się opłaci finansowo.
marek_kapsa napisał:Wyjdzie że dopłace 300zł
Ale ten co mam świeci już 6- miesiecy
A co nowy to nowy
No i kusi mnie pobór prądu nowego modelu 46PY8-ok 400W a P46S10 średnio ok 250W
Boje sie tylko żebym nie starcił na jakości obrazu, wkońcu mniejszy pobór pradu pewnie pogorszy barwy lub siłe białego koloru.
Biel i płynność mogły by być lepsze i na dobrą sprawę PiP albo PaP był by mile widziany. Ale ogólnie pozytywnie oceniam ten TV. Właściwie mnie tylko bzyczenie na prawdę irytuje. 50 cali za 4300 daje do myślenia.ryba229 napisał:Mozna podsumowac informacje do tej pory zawarte w watku i wypisac wady tego tv:
- bzyczenie
- slabiutka jakosciowo obudowa Piano Black
- problemy z czerwienia np. podczas meczow pilki noznej
Cos jeszcze?
gorylla napisał:Yaneq, co się stało? Skąd taka metamorfoza! Czyżbyś brzęczenie przestało być dla Ciebie problemem?
Oczywiście bez urazy, ale nie kto inny jak Ty wielokrotnie narzekał na brzęczenie. Po prostu mam wrażenie (i nadzieję), że w końcu się deczko wyluzowałeś.
gorylla napisał:Edit: po poście DM914- chyba jednak problem jakości plastiku użytego do konstrukcji obudowy dotyczy całej serii, a nie partii. A ujrzenie tego efektu to tylko kwestia czasu, bądź zapewnienie specyficznych warunków oświetleniowych.
Tez chcialem srebrna ale kobieta mi trula ze ma byc czarny i koniec. tak to zawsze jest jak sie baby poslucha :/yaneq napisał:tym bardziej, że mam srebrną obudowę i nie muszę się nakręcać na niedoróbkę obudowy w piano black. zawsze mówiłem, że srebrne jest piękne
gorylla napisał:Ale możesz mi wierzyć lub nie- wystarczy, jak ostre promienie słoneczne padną na TV z boku to w tych miejscach, które oświetla słońce obudowa robi się granatowa i wychodzą te przebarwienia plastiku. Do tego nie trzeba latarki, to widać gołym okiem i wiem co mówię. Nie tylko ja to widzę, ale i cała rodzina. Jak będzie mi się kiedyś chciało zaczepię zdjęcie i będzie ci głupio.