Panasonic seria S10 wszystko na temat serii S (Tx-p42s10)

il-mar

New member
Jako że dzien zakupu sie zbliża, mam pytanie odnośnie wspólpracy s10 z komputerem. Zamierzam ten tv rownież używać jako monitor na ktorym beda wyswietlane filmy divx, dvd, youtube i co tam jeszcze popadnie, komp będzie na Athlonie ii i plycie 780g z wbudowaną grafiką polaczone to ma byc po hdmi. Czy sa jakieś przeciwwskazania aby tak wykozystywac ten tv ?Czy może lepiej kupić jakiegoś lcd-ka ?

SeVeN77

New member
il-mar napisał:
Jako że dzien zakupu sie zbliża, mam pytanie odnośnie wspólpracy s10 z komputerem. Zamierzam ten tv rownież używać jako monitor na ktorym beda wyswietlane filmy divx, dvd, youtube i co tam jeszcze popadnie, komp będzie na Athlonie ii i plycie 780g z wbudowaną grafiką polaczone to ma byc po hdmi. Czy sa jakieś przeciwwskazania aby tak wykozystywac ten tv ?Czy może lepiej kupić jakiegoś lcd-ka ?

do divx i dvd tak ostatecznie tez do YT ale to raczej filmiki w HD..
natomiast uzywac 42" cali jako monitor np. do przegladania neta z odleglosci metra to przesada..

Sarcofago

New member
W Media Markt w Poznaniu w piątek od 7 rano jest wielka wyprzedaż
np. Panasonic TH 42X10Y za 2399, Samsung LCD LE46B530 za 2999, LG LCD 42LF2510 za 2399...
Co prawda nie podają czy S10 tez jest po obniżonych cenach (był po 3800zł) ale chyba wyśle kogoś na przeszpiegi

Teraz medytuje czy P42S10 czy raczej Samsung Le46B530 :confused:

Ostatnia edycja:

il-mar

New member
Nie napisałem, że zamierzam siedzieć metr od TV, chce dokupic klawiature i mysz bezprzewodową i siedzieć tam gdzie wygodnie. Ma to być do obejrzenia onetu, żona rzuci okiem na naszą kl. czasem jakies zdjecie z picassy albo filmik z playera, czyli cos czego brakuje w samsungu b650. tak to wykombinowałem :) dobrze będzie ?

dawide

New member
Sarcofago napisał:
W Media Markt w Poznaniu w piątek od 7 rano jest wielka wyprzedaż
np. Panasonic TH 42X10Y za 2399, Samsung LCD LE46B530 za 2999, LG LCD 42LF2510 za 2399...
Co prawda nie podają czy S10 tez jest po obniżonych cenach (był po 3800zł) ale chyba wyśle kogoś na przeszpiegi

Teraz medytuje czy P42S10 czy raczej Samsung Le46B530 :confused:
A ja się zastanawiam czy P42S10 czy Sony 40W5500 :) odległość około 3m sygnał z N-ki

Sarcofago

New member
Odległość od ściany na której będzie wisiał tv do miejsca oglądania wynosi ok 4-4,5 m czy 42 cale to nie za mało ??? Czy raczej uderzać w 46 ???
Jutro chce iść na ta wielką wyprzedaż w MM i sam już nie wiem :confused:

argoncyc

New member
Witam wszystkich.

Dzisiaj w Czeladzi dorwałem 42S10, (ciekawe ilu klubowiczów dziś minąłem :)).
Obraz wszystko pięknie, ustawione do docierania. W całkiem sporym naswietleniu nawet VOD z N ładnie wygląda :)

Problem natomiast jest w połączeniu z komputerem, do rozdzielczości SXGA wszystko jest ok, natomiast wszystko powyżej, jest czarny ekran na plazmie.
Komputer to Toshiba A300-14S z Intelem GMA965 (czyli x3100)

Jeżeli ktoś miał taki problem i go rozwiązał to bardzo proszę o pomoc.

(sterowniki najnowsze)

acabrks

New member
Problem z odlegloscia,pikselami

Witam. Prosze o pomoc: kupilem 3 dni temu Panasonic tx-p42s10e. Mam pokoj 2,5x4m. Telewizor stoi w meblosciance.Odleglosc ogladania to 2.1m. Przy ogladaniu filmow dvd bardzo widoczne piksele(ogladanie staje sie wrecz niemozliwe). Tak samo z telewizją nie w jakosci HD. Przestawilem telewizor do salonu, odleglosc ogladania wynosi 3.3m i obraz bajka. Jednak tv planowalem wstawic do tego malego pokoju.Co teraz zrobic?Wymienic na 37calowa plazme?czy lcd?moze zostawic te 42'' i powiesic na scianie co dawaloby o 40cm wieksza odleglosc ogladania?Prosze o pomoc, mam 10 dni na oddanie plazmy bez podania przyczyny.Prosze takze o wyrozumialosc,jestem zupelnym nowicjuszem na forum.Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

MJot

Member
byłbyś jednym z pionierów zmniejszania przekątnych :),
wpierw próbuj z powieszeniem na ścianie, zanim zdecydujesz o wymianie na 37'',
te 42 cale szybko Ci "zmaleją " i staną się w sam raz do oglądania

argoncyc

New member
Czarne 2599,-

EDIT : Co do mojego problemu, to plazma panasonica obsługuje sygnał dsub-dsub do SXGA. :/ Taka informacja jest od Panasonic Polska.

Ostatnia edycja:
Do góry