darekguma napisał:
...Ja skłaniam się ku plaźmie ale troch mnie niepokoją odbicia a mam okno na przeciw tv dlatego myślę nad lcd...
Ja mam ten TV w pokoju z bardzo dużymi oknami na zachód, pokój bardzo nasłoneczniony od godz. 13-tej do samego wieczora. Promienie słoneczne padają bezpośrednio na ekran między 19-20-tą.
Naczytałem się sporo o problemach z odbiciami, ale przyznam szczerze że kompletnie ich nie odnotowałem u siebie. Myślę że nie masz się czego bać. Zawsze możesz włączyć try ECO który samoczynnie dobiera parametry obrazu do natężenia światła w pomieszczeniu i przyznam że fajnie się to sprawdza, a nawet przy wyłączonym ECO nie jest źle.
wysokamegi napisał:
Czy docieraliście na trybie kinowym czy też jeszcze zmniejszaliście ustawienia ?
Ile czasu oglądacie np. jeden program z logo lub gracie w grę bez przerywania jej ?
ellah napisał:
Ja dopalam na ustaiweniach -5-10 do wsyztskiego, w trybie kinowym, ECO wylaczony,
Max 5-10 w ustawieniach? To zjechałeś sporo poniżej ustawień fabrycznych? Przyznam że lubisz się katować... po co kupowałeś taki TV żeby oglądać tak mary obraz na takich ustawieniach?
Wydaje mi się że macie jakąś fobię z tymi "dopalaniami".
Ja mam swój TV od paru dni i oglądam go na ustawieniach fabrycznych, tryb NORMALNY z ECO włączonym to wyłączonym (zależy jak mi się podoba) i jakoś nie zauważyłem niczego nipokojącego... wręcz przeciwnie zobaczyłem ekstra obraz o którym "dopalacze" mogą pomażyć
Ja oglądam na jednym programie tak długo jak długo leci dany film lub program, np. koncert czy festiwal. Oglądam w proporcjach 16:9 bez sztucznego rozciągania.
wysokamegi napisał:
...Panasonic jest extra wieczorem a w dzień na 4.
Wg mnie jest extra w dzień jak i wieczorem. Wszysto zależy od ustawień. Jak nie boisz się "dopalania" to włącz tryb ECO i ciesz się ekstra obrazem nawet w dzień, nawet w bardzo nasłonecznionym pokoju.
Co do syczenia o które niektórzy pytają to przyznaję że występuje, ale czy jest uciążliwe? Gdyby go nie było to byłoby lepiej, ale prawda jest taka że wszystko wydaje jakieś dzwięki.
Mi np. bardziej przeszkadza sycząco-giwżdżący gaz w kuchence (nowa kuchena), buczenie lodówki side-by-side (też nowa) niż "buczenie" TV.
Oczywiście jeżeli ktoś planuje powiesić ten TV w specjalnie przygotowanym pokoju kinowym, z zaciemnieniem, specjalnie wygłuszonymi ścianami, zestawem kina domowego Harman Kardon, itp. to za pewne syczenie będzie mu przeszkadzać, ale jeżeli ma wisieć w mieszkaniu to nie podajcie w paranoje.
Ja osobiście przy normalnym oglądaniu jak się wsłucham (po odwiedzinach tego forum) słyszę to tylko w dzień przy włączonym trybie ECO który rozjasnia obraz przy dużym naświetleniu, przy trybie ECO wyłączonym w dzień praktycznie niesłyszalne.
Wieczorami nie ma problemu bez względu na to czy ECO wł. czy wył.