ellah napisał:
Czy ktoś ma jakiś sposób na pozbycie się rezonansu obudowy przy podbiciu basów?
Pozbycie się obudowy. Albo telewizora.
Nie było powiedziane, że sposób ma być mądry. A na głupie pytania nie ma mądrych odpowiedzi.
Chyba jest oczywiste, że jak przesterujesz basy to będzie coś charczało
(jak nie głośniki to obudowa) i na to raczej mądrego nie ma. Jedynym rozwiązaniem jest więc znaleznienie złotego środka w postaci odpowiedniebo zbalansowania wysterowania basów do natężenia dźwięku. Albo po prostu zakup kina tudzież zestawu stereo (+/- subwoofer).
Przy okazji jedno spostrzeżenie.
W sobotę byłem w MM w Białymstoku i muszę przyznać, że oferta plazm Panasonica zrobiła na mnie dużo lepsze wrażenie, niż przy ostatniej wizycie. Nie wiem czym jest to spowodowane, być może Panasonic w końcu zaczął dbać o właściwą ekspozycję swoich produktów. Nie dość, że poza s10 była praktycznie cała seria nowych plazm, to jeszcze wszystkie były podpięte pod dobry sygnał ( jakieś prezentacje HD). I w końcu wyglądało to naprawdę fajnie, bo przy ostatnie wizycie żal było na nie patrzeć. Najciekawsze jest to, że na jednej ze ścianek wisiał razem X10 z V10 i przy identycznym materiale czerń tych paneli była według mnie i syna na takim samym poziomie- zero różnicy. W pozostałych aspektach V10 był jednak trochę lepszy- ciut ostrzejszy, ładniejsze kolory, lepsze kontrasty, nasycenie, ogólna wyrazistość. Ale czerń- identyfik.
Na marginesie powiem, że Samsung LED B7000 zrobił na mnie duże wrażenie- fantastyczna czerń, piękne, żywe kolory, reprodukcja szczegółów, tylko ta cena...