Witam wszystkich
Jako ,że jestem posiadaczem tego tv od jakichs dwóch miesiecy i dużo korzystałem z tego forum i rad jego użytkowników( Cześć Hashi
)to chciałem sie jakoś odwdzieczyć i coś nabazgrolić na jego temat
No więc tak z wyglądu wygląda naprawde spoko i jedyne co mi sie nie podoba to jajowata podstawa
wolałbym jakby była prostokatna
Ale w sume to żaden problem bo najważniejszy jest obraz a nie wygląd tv..
Wszystkie gniazda w tym tv sa umieszczone z lewej strony i jak dla mnie rozmieszczenie to jest o wiele lepszym rozwiązaniem niż np w Sharpie 37xl8e który to miał wszystkie najwazniejsze wejscia mniej więcej po środku i miałem problem żeby sie do nich dostać bo telewizor stał na segmęcie we wnęce...Zaskoczyło mnie też w tej plażmie to że wcale nie jest taka gruba jak mi sie wydawało a wrecz bym nawet powiedział ze Sharp xl8e był troche grubszy
Ok przejdzmy teraz do obrazu i zaczne od minusów co by ten tvik na końcu tak cienko nie wypadł
Minusy
-Kanały w sd są jak dla mnie słabe na tym tv nie ma co porównywac ze zwykłymi crt które stoją u mnie w domu..ale w sumie to mały minus bo nie kupiłem tego telewizora po to zeby ogladac programy na zwykłej antenie tylko na jakiejś platformie cyfrowej hd. A to że jej jeszcze nie mam to już inna bajka
-Green ghosting. Z tym green ghostingiem to jest rożnie i nie powiem potrafi czasem zdrażnic człowieka.Ja mam np tak że potrafie go praktycznie na każdym materiale zobaczyć i nie ma to znaczenia czy to jest gra czy film.Dostrzegam gg nawet gdy np cały ekran jest czarny i na środku jest jakiś biały napis który sie nie porusza,patrze wtedy na przemiennie raz na napis raz czarne tło i widze wtedy tą zielonkowatość.Czy ktoś z was też dostrzega gg w takich warunkach:hmm:
-Powidoki .Niestety musze poinformować ze powidoki wystepują na tej plazmie i niech sie ktoś nieda nabrać na teksty typu że w tych nowych plazmach panasonica nie ma już czegoś takiego jak powidoki..Gdy gram na ps3 w jakąś gierke w ktorej są jakieś stałe jasne elementy i pożniej wyłanczam konsole to na czarnym tle pozostają powidoki.Co prawda trzeba podejść na odległość jakieś pół metra żeby je dostrzec ale nie zmienia to faktu zę wystepują...Na szczeście po czasie wszystko znika wiec uważam te powidoki za taki średni minus
- Na koniec zostawiłem sobie najgorszy minus tej plazmy a jest nim płynność ruchomego obrazu i co prawda nie wiem czy na innych plazmach czy lcdkach jest tak samo ale wydaje mi sie że nie powinno to tak wyglądać a juz tym bardziej że produceńci tego tv twierdzą ze ma 400hz:hmm: No wiec o co sie rozchodzi a no o to że obraz podczas ruchu robi sie niewyrażny ale nie chodzi o to że się rozmazuje tylko jakby kontury sie rozdwajają czego efektem końcowym jest niewyrażny obraz
Czy wy tez to dostrzegacie?Wydaje mi sie ze na Sharpie xl8e czegoś takiego nie było ale w sumie może mi sie wydawać bo już dawno nie miałem do czynienia z tym tv..
No dobra przejdzmy teraz do plusów
A plusami tego szkiełka niewątpliwie są zerowe kąty(ale to akurat normalne w plazmach), wbrew wszelkim opiniom dobra czerń która może nie jest tak czarna jak np w samsungu b650 ale za to wiecej na niej widać.... Bardzo ładne i naturalne kolory,brak szumów w grach które to zaobserwowałem na Sharpie xl8e,sonym z4500,samsungu 656 i na b650 chociaz w mniejszym stopniu...Obraz który nie bije az tak po oczach jak lcd
(chociaz do tego to akurat idzie sie przyzwyczaić)..bardzo dobre przejścia tonalne no i dobry dżwięk chociaz niestety nie tak dobry jak w Sharpiexl8e..
I na koniec zostawiłem sobie rzeczy jak dla mnie neutralne czyli takie które rzekomo inni zauwazają i ich te rzeczy drarznia a ja tych rzeczy nie zauważam albo zauważam ale mnie nie drażnią
No wiec tak bzyczenienie w tym tv jest słyszalne ale mnie to absolutnie nie przeszkadza i dziwi mnie że ludzi to drażni a już tym bardziej jak maja podłączone kino domowe..
Niby widać także migotanie na tym tv ja sie przyznam szczerze że widze je tylko i wyłącznie kątem oka ale to naprawde minimalne.Dla mnie to żadna wada i jakby ten tv nie miał powidoków,gg i lepszą płynność to byłby poprostu idealny