watpliwosci.
Witam wszystkich.
Po wielotygodniowym, może nawet wielomiesiecznym studiowaniu tego forum zdecydowałem się na kupno PV80.
I tu moje pojawiające się po kilkunastu ogledzinach (niestety tylko w róznego rodzaju sklepach typu MM ) watpliwości.
Otóż jak ktos juz wczeąśniej napisał Panas w sklepach na tle inncyh TV nie gra wcale lepiej, wręcz powiedziłbym że często gorzej. Oczywiście jest to jedynie moje subiektywne odczucie. Chodzi o to, że obraz z Panasa jest jakby lekko za mgłą, nie tak ostry i wyraźny jak w wielu innych plazmach. Ja osobiście preferuję taki obraz który jakby wychodził do widza, tzn. żeby się miało wrażenie że się jest w środku wydarzeń na ekranie.
Czy to li tylko przypadek,że taka sytuacja powtarza się w wielu sklepach i na różnego rodzaju sygnale? Dzis np. oglądałem jakis filmik puszczony z Bluryja i było b dobrze, ale moim zdaniem nie super. Tzn, tv innych firm wyswietlały ten sygnał równie dobrze, a 2 modele Samsunga moim zdaniem lepiej. Ten obraz mnie zachwycił a z Panasa miałem jednak po porównaniu lekki niedosyt.
Czy ktoś z was ma podobne doswiadczenia i odczucia ?
Proszę, niech się jeszcze raz wypowiedzą osoby które mają go juz jakiś czas, czy w domu obraz jest naprawdę taki cudowny jak tu wszyscy piszą ?
A już byłem zdecydowany .................