PV80 ma szybę ochronną, ale nic nie wiem na temat czy ona ma jakieś filtry. Wygląda na to, że nie ma. Jest identyczna jak w nowszych panasach w tym przedziale cenowym. Wiem, bo oglądałem ją u znajomych, którzy kupili plazmę Panasonica pod koniec zeszłego roku.
Nic dodać, nic ująć.Zapewniam ,że PV80 posiada powłokę przeciwodblaskową ,zgodzę się z opinią o nowych plazmach z niższej półki obecnie mogą być używane za lusterka .Osobiście użytkuje 42PV80 2,5 roku (1850 godzin ) a kumpel od pół roku TX-P42X20E i tutaj wyraźnie widać jak Panasonic cofa sie w "rozwoju" tanich TV .Oszczędność prądu jest dla nich ważniejsze niż komfort oglądania TV bez odbić światła
Witam ponownie.na 46" wystarczy na 46ST30 Panasonica i na dobry lcd led też - ale to inny wątek.
Z tymi włączeniami to coś źle odczytałeś chyba, że 6-7 razy dziennie włączasz TV.mojemu egzemplarzowi stuknęło 3 lata i 7 dni oraz 8160 godzin pracy i 7013 włączeń
Czy jest możliwość podłaczenia takiego tunera aby sterować nim pilotem telewizora?
Jak kupowałem TV był bodajże model PX zamiast PV i różnił się tylko tym, że posiadał właśnie tuner. Ale wtedy to był luksus i kosztował prawie 500 pln ekstra dlatego odpuściłem.