pajet napisał:
A co oznacza, że mam "określić w sterowniku"?
Szczerze mówiąc, boję się mieszać cokolwiek w sterownikach, bo coś przez przypadek kliknę i potem będę płakał ;-0
Jak wchodzę we właściwości karty, to jako urządzenie wyświetlające mam tylko opcję ekran pojedynczy - notebook. Nie ma żadnej ikonki o drugim ekranie, którą możnaby aktywować.
Jaką masz kartę graficzną ?
Z resztą jakiej byś nie miał, to powinieneś zainstalować "pełny" sterownik do tej karty.
Piszę "pełny", bo zazwyczaj system na laptopach posiada tylko sterownik podstawowy, czyli taki, który potrafi poprawnie obsłużyć grafikę i tyle. Żadnych dodatkowych funkcji.
Jeśli ATI, to (jak już ktoś wcześniej pisał), potrzebujesz zainstalować sterownik + Catalyst Control Center, a w nim ustawiasz co chcesz.
Jeśli Nvidia, to również instalacja sterownika z Nvidia Control Panel, w którym określasz co i jak.
Jeśli jakaś inna (Intel, S3 itp) , to nie wiem bo takowych nie posiadam, ale zapewne na stronach tych firm, również jest sterownik z możliwością obsługi wielu monitorów.
Tak czy siak, stery ("pełne") są do pobrania ze stron producentów kart graficznych tudzież ich chipsetów.