Łonio napisał:Dostałem taką oto informację od serwisanta, może komuś się przyda:
"Panasonic nie zaleca podłączania TV do komputera jako monitora przez złącze DVI-HDMI ,uszkodzeniu w takim przypadku podlega złącze HDMI w TV"
A wystarczyło zerknąć do instrukcji obsługi...lRoody napisał:nie wylaczajac telewizora ani laptopa wyciagnalem z niego kabel
Łonio napisał:"Panasonic nie zaleca podłączania TV do komputera jako monitora przez złącze DVI-HDMI ,uszkodzeniu w takim przypadku podlega złącze HDMI w TV"
Tego nie rozumiem.lRoody napisał:1. Najlepiej podlaczac laptopa a nie zwyklego PC
3. TV i komp powinny byc podlaczone do jednej listwy, koniecznie z uziemieniem.
Niestety dał d-sub PCqwert napisał:Panasonic nie bez powodu w modelu PV80 dał wejście dvi pc dla komputera.
Roody, a nie wystarczy wyłączyć TV do stand-by? Przecież wtedy - teoretycznie, wszystkie WE i WY są odłączone. Czy wyciąganie wtyczki z gniazdka to rada serwisanta, czy Twoje doświadczenie (domniemanie)?lRoody napisał:2. Podlaczac przy wylaczonych urzadzeniach, wtyczka od TV koniecznie wylaczona z gniazdka.
4. Przy odlanczaniu tez wszystko wylaczyc z pradu
aldam napisał:Tego nie rozumiem.
Szcególnie nr 1 mnie zastanawia. Jaka to róznica przecież laptop to przecież PC, nic innego.
lRoody napisał:.........
3. TV i komp powinny byc podlaczone do jednej listwy, koniecznie z uziemieniem............
aldam napisał:Tego nie rozumiem.
Szcególnie nr 1 mnie zastanawia. Jaka to róznica przecież laptop to przecież PC, nic innego.
GTT napisał:..........Z drugiej strony, te plazmy to urządzenia jednak z najniższej półki cenowej, więc może tak musi być. Biednemu wiatr zawsze w oczy..................