Wybrałem się do Lublina do sklepu dla idiotów dzisiaj i oglądałem telewizory. Sklep ten jest naprawdę dla idiotów bo 37pv80 kosztuje tam 3 tysiące :hmm:
W każdym bądź razie były tam 37pv80, 42pv8, 42pv80, 42py8 i 42py85 i różne inne plazy i lcd i wszystko podłączone do dvd playera przez antenę
I leciał w kółko jakiś filmiki pokazowe. Na moje oko to seria PV dawała lepszy obraz niż PY na których podobnie jak na innych FullHD skalowanie się za bardzo uwidaczniało. Różnica pomiędzy 42py8a 42pv80 była taka że ma pb80 było widać więcej detali w czerni, ale wynikało to raczej z ustawień jasności i kontrastu niż modelu pewnie. Był też taki TV jak ma brat czyli Sharp 37x20e i stał obok właśnie 37pv80p
Szoku jakiegoś Panasonic nie robił gdy się na Sharpa patrzyło z środka jeśli chodzi o nasycenie barw, ale miał dużo naturalniejsze barwy, takie jak na CRT albo i lepsze, no i lepiej radził sobie z czernią. Na Sharpie obraz wydawał się co dziwne płynniejszy :hmm:
Ogólnie to ta wycieczka do MM utwierdziła mnie w przekonaniu że 37pv80p będzie dobrym wyborem dla mnie. TV to nie monitor i nie musi mnieć niewiadomo jakiej rozdzielczości, szczególnie, że na takim TV Full-HD się tak często nie będzie oglądało, częściej zdecydowanie DVD czy MKV 720p
k: