candyboy napisał:Witam wszystkich.To mój pierwszy post więc zaczne od głośnego CZEŚĆ
Od dawna śledzę wątek o TH-42PV80,oglądałem go w sklepie jak grał i jestem zdecydowany kupić go w ciągu kilku najbliższych dni.Doradzcie mi proszę jakiś tani i pewny sklep gdzie mogę zamówić tego panasa.
Przeglądając oferty na cenowo.pl najniższe ceny mają:
* digitalo.pl - 3249 pln
* rtvmedia.pl - 3285 pln
Ciekaw jestem Waszych opini o wspomnianych sklepach,czy są wiarygodni i żetelni.A może są jakies inne równie tanie sklepy które sprawdziliści i możecie je śmiało polecić?Będę wdzięczny za porady odnośnie sklepów w których warto dokonać zakupu.
Wobec tego czekam niecierpliwie na Twoja opinię o digitalo.plwader11 napisał:Po rozmowie miłej z sprzedawcą zdecydowałem sie na zakup w digitalo.pl . Napiszę o wrażeniach po dotarciu TV do mnie
wader11 napisał:Dzisiaj z nimi rozmawiałem rtvmedia.pl - w piątek czyli 13 "wjezdza" 15 sztuk na magazyn (cytat) i jedna uwaga - maja model PX!!!!!! - próbowłem sie podpytać o gwarancję - podobno Panasonic Polska. Jednak ja wole ufać Panu kiki z forum - ktory to mówi że w przypadku dedykjowanych na inny rynek gwarancja nie musi być doot-to-door . Po rozmowie miłej z sprzedawcą zdecydowałem sie na zakup w digitalo.pl . Napiszę o wrażeniach po dotarciu TV do mnie . Aha - rozważałem zakup TV od 6 miechów - i jednak stanęło na PV - odpadł LG ( genialny design ale obraz słaby i jakiś mało dynamiczny czytaj jakby przeciągnięcia - ogładałem w MM w Schwedt ) . Samsung 451 także odpadł - nie te kolory, nie to skalowanie. Rozważałem PY85 ale z powodu rozpoczęcie kolejnej inwestycji zabrało kasy. Pozdrawiam
Możesz rozwinąć to skalowanie?wader11 napisał:[...] Samsung 451 także odpadł - nie te kolory, nie to skalowanie. [...]
dmisialek napisał:Zapomnieli Ci dodać, że ponosisz koszty transportu tego TV z serwisu w Polsce do serwisu w kraju ościennym (czyli w Twoim przypadku do Niemiec), jeśli się okaże, że u nas nie da się go naprawić....to taki drobny szczegół, poza tym gwarancja jak najbardziej obowiązuje.
Pozdr Darek
Jeśli się dobrze zastanowić nad tym zapisem to jest to taki mały straszak dla znięchęcenia potencjalnych nabywców sprzetu z importu. Myślę że ten zapis w gwarancji ma na celu jedynie ochronę krajowego rynku. No bo niby dlaczego serwis Panasonica Polska nie potrafił by naprawić modelu PX który jest identyczny z PV? Cżęsci te same poza dodatkowym tunerem DVB.