A ja mam takie pytanie: wczoraj podlaczylem stara antene ze wzmacniaczem zeby zobaczyc co moge odbierac z dvb-t. Wszystko wczoraj bylo fajnie, dzisiaj z kolei jest caly czas zly sygnal i albo nie ma obrazu, albo artefakty zajmuja caly ekran. Ale nie o tym chcialem: otoz po podlaczeniu anteny przy wylaczonym tv co jakis czas slychac takie pykniecie (takie samo jak po wylaczeniu telewizora jak minie chwila i wylacza sie ekran). Myslalem ze to moze automatyczne strojenie kanalow albo cos, ale dzisiaj podczas proby ogladania tv sie wylaczyl z takim pyknieciem, to pewnie co jakis czas wylacza sie matryca. Ktos jeszcze sie z czyms takim spotkal? Czy to moze wina starej anteny (juz troche pordzewiala, ale ze wzmacniaczem podlaczanym do pradu przez zasilacz), czy moze cos z TV?
hmm wczoraj miałem podobny przypadek, grałem sobie na jednej z gier na Viera Cast i tv się wyłączył i włączył sam, mam najnowszą wersję oprogramowania.
czyżby wina softu?
Nie był bym taki pewien, kiedyś miałem coś podobnego, zdążyłem tylko zauważyć mrygnięcie żarówek i właśnie reakcję tv, na innych sprzętach nie zrobiło to żadnego, przynajmniej tak zauważalnego "wrażenia"
Witam,
ostatnio natknąłem się na program VIERA Remote, który umożliwia sterowanie TV za pomocą telefonu z Androidem. W ustawieniach TV wg manuala należy uaktywnić opcję "Network remonte control", której nie mogę namierzyć w ustawieniach. Czy ktoś to testował na swoim G20 ?
Nie mogę wkleić linku do manuala, ale wystarczy w google wpisać "viera remote android"
Dzięki z góry.
Witam.
A ja moze bede mial mozliwosc zmienic telewizor na troche inny.
Zastanawiam sie czy duza roznica jest przy G30 wzgledem G20?
Na co lepiej wymienic:
- 300zl dorzucic do 42" G30
- 390zl dorzucic do 42" GT20
- 390zl dorzucic do 46" G20
- 400zl dorzucic do 50" G20ES
Przyznam ze najbardziej bym chcial wymienic na cos wiekszego (mam 42" ale z 4-4,5m to jednak troche za maly, ale taki byl kiedys budzet). No chyba ze te wersje GT20 czy G30 w takim samym rozmiarze warte sa tej dodatkowej kasy za taka sama wielkosc.
Moze ktos mial u siebie G20 oraz jeden z tych ktore wymienilem i jest w stanie powiedziec jaka jest roznica?
Z gory dzieki za pomoc.
LCD