sylwano100
New member
Witam. Doradźcie co zapodac.. Panas TX-P 42G20 ES CZ SAMSUNG LE 40 C 650? Proszę o opinie plasma czy lcd. Oczywiście w przypadku tych modeli.
To mój pierwszy post na forum więc chciałem przywitać wszystkich forumowiczów. Od ponad tygodnia posiadam 42 calowego Panasonica G20W w wersji srebrnej. Dokładna nazwa tego tv jest jakaś inna, bo z tego co mi wiadomo teoretycznie w Polsce nie powinno być tego modelu. Sprzedawca zapewniał mnie, ze model ma tylko srebrną podstawkę ale (na szczęście) okazało się ze jest cały srebrny. Cena tv do 3400 zł. Jeśli chodzi o wygląd tv to prezentuje się bardzo efektownie. Moim zdaniem jest ładniejszy od wersji czarnej spotykanej w naszych sklepach. Pierwsze wrażenia jeśli chodzi o użytkowanie są dość mieszane. Posiadam cyfre+ i jakiś fabryczny tani dekoder ze złączem Euro. Samo skalowanie obrazu wygląda dobrze, nie widać smużenia, jednak obraz nawet w trybie THX wydaje sie jakby troszkę za szary- kolory są mało ostre w porównaniu do mojego starego CRT. Dodatkowo występują problemy z ustawieniem proporcji obrazu. W dekoderze ustawiłem na 16/9, a w tv na Auto- telewizor trochę się gubi i zabardzo rozciąga obraz, tak że nie widać loga programów. Sytuację trochę poprawia ustawienie 16/9 również w tv przy jednoczesnym włączeniu Overscreen ale wtedy obraz robi się nienaturalnie szeroki. Jeśli chodzi o filmy z USB to kolory wyglądają już znacznie lepiej. Męczy trochę teatralność wyświetlanych scen ale do tego chyba można się przyzwyczaić. Napisy dość łatwo można ustawić tak żeby wyświetlały polskie znaki. Jeśli chodzi o oglądanie zdjęć to nie można temu tv nic zarzucić- wyglądają rewelacyjnie. W związku z użytkowaniem tego tv mam kilka pytań.
1 Czy macie również wrażenie, że kolory są zbyt szare i mało ostre i jak najlepiej ustawić ten tv?
2 Jakieś pomysły na ustawienie proporcji obrazu?
3 Sposób na zwiększenie czcionki napisów?
Pewnie gdzieś bym odkopał odpowiedzi na te pytania, jednak proszę o wyrozumiałość dla nowego forumowicza. Pozdrawiam
a wiec TV odczytuje formaty Fat 32 jak i exFAT (fat64), z tego co reszta podaje NTFS nie ruszy.
Pojawił się SKYPE w G20, podłączał już ktoś kamerkę? Czy znowu musi być tylko dedykowana od Panasa?
G20 czyta pliki AVCHD tylko z karty SD, mój aparat zapisuje z rozszerzeniem .mts i panas odtwarza je bez problemu ale tylko prosto z SDWitam wszystkich.
Napiszcie proszę jak odtworzyć na tym TV demo trailer ściągnięty z sieci z rozszerzeniem *.m2ts ???
Kopiuję plik na flash, ale TV go nie widzi - zdjęcia i divx z tego samego flasha odtwarza bez zarzutu.
Dziękuję za wcześniejszą pomoc
TV już kupiony, znalazłem na allegro sklep niedaleko miejsca zamieszkania, pojechałem, obejrzałem, kupiłem Póki co jest rewelacyjnie, sprawdzałem podpięcie PC i PS3 - miodzik.
Mam pytanko - na jakich ustawieniach oglądacie filmy z DVD? Jak daję kinowy wszystko wygląda jakbym oglądał kolejny odcinek Mody na sukces Przy ustawieniu Gra mi się najlepiej ogląda - tak powinno być?
pozdrawiam
...ja polecam dobrą pierzynę (może być kołdra i koniecznie termofor w tym układzie)A kolega niech najpierw wygrzeje plazmę, żeby móc się nią długo cieszyć.