slimak - ustawione były w standardzie.
GOŚĆ NA CO DZIEŃ MA DO CZYNIENIA Z EKRANAMI i chociażby z tego tytułu ma przewagę nad...teoretykami.
slimak - ustawione były w standardzie.
I to jest problem, który pojawia się, co roku przy Twoich testach. ~90% testów na www jest przeprowadzanych po kalibracji TV. Ty robisz test na ustawieniach standardowych, wychodzą Ci inne wyniki niż na zachodnich stronach i musisz potem udowadniać, że nie jesteś wielbłądem.
Do gier też używam X10 sprawdza się lepiej niż LCD ładniejszy obraz,kolory,brak smużenia itp.Powidoków nie mam bo wyłączam HUD, jeśli nie idzie do gram max 2h w daną grę ogólnie jestem max zadowolony.Za tą kasę i tak nie ma nic lepszego, nawet pomimo pół widoków, niedoskonałej czerni (przy całej czarnej planszy) i jej pogarszaniu, pogorszeniu jakości w dzień czy też poboru prądu. LCD się sprawdzają, ale wyłącznie do gier, DYSKWALIFIKUJE je natomiast różnica w naturalności kontrastu i kolorów, jest to zbyt widoczne. Mam w pokoju 42x10 i jak widzę u rodziców jak gra w4500 to jednak trudno nie zauważyć różnicy. ZERO drugiego planu, kontrast bije sztucznością i nie naturalnością jak też kolory. Jeśli ktoś chce kupić tv, słurzący do telewizji to tylko plazma, lcd nadaje się niestety raczej do gier.
WitajA co ważne dla niektórych ... TV jest skalibrowany ... no i spójrzcie na poziom czerni hihihi ... może to komuś poprawi humor
Witaj
Mi poprawiłeś humor tym testem. Dzięki wielkie.
Zwrócił mą uwagę fragment ze wstępu:
"Chociaż może to zrobić ekran plazmowy G20 wygląda trochę szary, gdy wyłączony, dobrą wiadomością jest to, że jej wydajność jest natomiast w znacznym stopniu zachowane, a nie wyprane w ciągu dnia."
Nie wiem czy Google tłumacz dobrze to przełożył ale kiki straszy tą szarością.
A może ten typ tak ma? To pytanko do ekspertów.
Pozdrawiam
Witaj
Mi poprawiłeś humor tym testem. Dzięki wielkie.
Zwrócił mą uwagę fragment ze wstępu:
"Chociaż może to zrobić ekran plazmowy G20 wygląda trochę szary, gdy wyłączony, dobrą wiadomością jest to, że jej wydajność jest natomiast w znacznym stopniu zachowane, a nie wyprane w ciągu dnia."
Nie wiem czy Google tłumacz dobrze to przełożył ale kiki straszy tą szarością.
A może ten typ tak ma? To pytanko do ekspertów.
Pozdrawiam
Noooo i znowu troszkę inne pomiary np;level of the black flatpanels 0.04cd,mhdtv test 0.02lecz to dla mnie nie jest tak warzne jak neutralnośc barwowa czerni i ogolna plastycznosć obrazu z TV plazmowego:bober:KRISWAS i jego KROL tv philips led 9704w środku twoje królewskie lcdYouTube - Plazma vs. LCD TV trochę jej brakuje wygaszanych stref do plazmy
Kiki,
nie na temat
Zgadzam się w 100% mnie już zniechęcił test o którym wspominałem, Pioneer vs PS850 i później Pioneer vs Philips, różnica w czerni Pioneera przy tych dwóch testach była masakryczna, tak jakby w teście z Philipsem jasność przyjęła wartości maksymalne, stąd czerń na poziomie LCD za 1200 zł
@bartolinio Jakoś nie widziałem jeszcze TV który przegoniłby KURO 9G LX-6090H, skoro kiki porównuje do Panasonica serii X20 Sharpa XS1 i mówi że ten drugi ma lepszą czerń i kosztuje 20tys zł to nie wiem czy poważnie takie osoby traktować.
porównanie takie można robić, ale należy je traktować/przedstawiać/odczytywać jako CIEKAWOSTKA...skoro kiki porównuje do Panasonica serii X20 Sharpa XS1 i mówi że ten drugi ma lepszą czerń i kosztuje 20tys zł to nie wiem czy poważnie takie osoby traktować.