Filozofgrip
New member
Nikt nie podłączał G10 po kablu component? Chyba będę musiał zaryzykować i sam sprawdzić
co tu ryzykować wystarczy podłączyć 3 x chinch i sprawdzić.Filozofgrip napisał:Nikt nie podłączał G10 po kablu component? Chyba będę musiał zaryzykować i sam sprawdzić
podpięcie mi zajmuje 30sek musisz być naprawdę bardzo zabieganyFilozofgrip napisał:A to jakość kabla nie ma żadnego znaczenia?? Tzn. jak wezmę najzwyklejszy kabel componet 3x (posiadam taki) i podepnę pod tv to uzyskam taka samą jakość jak na markowym takim kablu?? O to chodzi??
Edit: Jednak nie będę tego sprawdzał :/ za mało czasu .
Filozofgrip napisał:Nikt nie podłączał G10 po kablu component? Chyba będę musiał zaryzykować i sam sprawdzić
pionier123 napisał:podpięcie mi zajmuje 30sek musisz być naprawdę bardzo zabiegany
pozdr.
noeee napisał:Zapodałem wcześniej wątek ...
(jest w głównym forum o plazmach - z pytaniem o najlepszą do SD) - polecono mi Pioniera za około 9000 pln ....
i ...
poczytałem to forum troszkę ... i
Nie kupię tak drogiej plazmy (już jedną kupiłem 4 lata temu za 13 000)
nie warto - teraz chyba co 1-2 lata będzie taki skok technologiczny .... że chyba lepiej częściej a nowe w umiarkowanej cenie
i zdecydowałem się na G10 ....
Byłem dziś w Saturnie z tunerem Satelitarnym z Dyskiem Twardym ....
i
testowałem model 46 i 50 cali G10 ....
na różnych kanałach TV (wcześniej nagranych) -
TVN/TVP1-2/AXN/TVN Meteo ... i inne HD
wnioski:
Obraz HD jest zawsze kosmiczny a na 50 oglądając mecz z 2 metrów ma się wrażenie jak na boisku
to samo np. MTV HD czy Discavery HD...
Można oglądać na każdym prawie ustawieniu tj. kinowy/normal/czy dynamic ...
Obraz SD tu już jest gorzej ale ...w sumie nie ma tragedii ....
ale ... ustawienia tylko kinowe -
bo na innych wyłazi pikseloza itp ....
ale i tak pozytywnie to oceniam ....
czy może się mylę i da się jakoś więcej z tego TV wycisnąć ?
co do HD to jestem spokojny ....
Czy ktoś kto ma 50-kę mógłby coś napisać ?
o jakości .... ustawieniach (czy np. używa normal albo dynamic .... ?)
i z jakiej odległości ogląda
i mam dylemat ..
46 czy 50 cali ?
odległość to 3 - 3.5 metra .....
ps.
Co do samej obsługi w Saturnie to jest mile zaskoczony ....
Konkretni i pomocni ... i chyba zwolennicy plazmy ... (bo nawet Led'y Samsunga odradzali twierdzą-dz, że Panas G10/G15 jest lepszy)
Cenę też? Podejrzewam, że cena będzie powyżej 3000 euro. W każdym bądź razie wszystko w tym tv zapowiada się naj... nie tylko cenakiki napisał:na światowych forach napisali :
Że Pioneer jest kosztowną rzeczą bo jakość po prostu kosztuje i tyle.
Jest już na rynku Philips 46PFL 9704 - który jako pierwszy LCD ma lepszą czerń niz plazma Pioneera .
Test - jutro w klubie HDTV.
Żartujesz chyba... Ostatnio widziałem w sklepie, że Philips produkuje suszarki do włosów lub coś w tym stylu...kiki napisał:na światowych forach napisali :
Że Pioneer jest kosztowną rzeczą bo jakość po prostu kosztuje i tyle.
Jest już na rynku Philips 46PFL 9704 - który jako pierwszy LCD ma lepszą czerń niz plazma Pioneera .
Test - jutro w klubie HDTV.