marek76 napisał:
Dzięki za odniesienie się do mojej wypowiedzi.
Mam trochę doświadczeń, zarówno z plazmą pv80 jak i porównanie do lcd sama656 i lg6000 - w ostatnim czasie uczestniczyłem w testowniu powyższych w warunkach domowych (łącznie z porównaniami między sobą) i faktycznie testy, sklep a dom to zupełnie odmienne wrażenia - ale szkoda omawiać rzeczy raczej oczywiste. Bardziej chciałem zwrócić uwagę na fakt że na stoisku firmowym jest tak fatalnie rozwiązany temat sygnału. Sprzedawca w MM twierdził że taki sposób był i jest przewidziany przez Panasonica (component !!!) - nie mogę tego zrozumieć jaka jest polityka firmy !?. Inna sprawa że we wszystkich testach jest wspominane że wykonanie jest bardzo dobre. Mnie po oględzinach bardzo rozczarowało. Myślę że wykonanie (plastiki itp) było stanowczo lepsze w PY/PZ. Cóż chyba nie można mieć wszystkiego. Jeszcze jedna sprawa (wiem że było to już wielokrotnie wałkowane) jak wygląda ta czerń po dotarciu + kalibracji - bo niestety w sklepie było mocno średnio i trochę zwątpiłem.
Witam.
Ja również od dawna oglądam i porównuję plazmy, LCD w sklepach typu MM, Saturn, Euro RTV AGD, MegaAvans, itp i jakoś dziwnym trafem Samsung zawsze ma lepsze podłączenie niż INNE telewizory. Jak tu w ogóle cokolwiek porównywać w sklepie, jeśli sygnał doprowadzany do telewizorów tak diametralnie się różni. Moim zdaniem sprzedawcy Samsunga BARDZO skutecznie działają i jakimś dziwnym trafem akurat ich telewizory mają najlepsze podlączenia i są poprawnie wyregulowane.
Zresztą to co w sklepie, a to co w domu (łącznie z "wielkością" TV to dwie zupełnie różne rzeczy.
Co do wykonania Panasa (mam P50G10) to uważam, że jest bardzo dobre. Plasitk naprawdę najwyższej jakości. Żadną chińszczyzną nie trąci. A składany jest w Czechach, dlatego oni już mają V10.
A tak swoją drogą: biednemu zawsze wiatr w oczy.
Pewnie zauważyliście, że wersja opisana w angielskim teście (link parę postów wyżej) ma i wbudowany tuner SAT i podłączenie do ethernetu (czyli bardziej jest odpowiednikiem amerykańskiej wersji, DUŻO bogatszej). u nas tego wszystkiego nie ma.