sarlac napisał:Czasami jak oglądam DVD przez DVD player, lub przez PS3 na łączu HDMI zrywa mi się obraz i dźwięk na sekundę w różnych odstępach czasu. Czasami takie zrywanie pojawia się nawet podczas wczytywania się gry na PS3 lub podczas wyboru opcji w MENU. Próbowałem wszystkie wejścia HDMI ale wszędzie jest tak samo. Pamiętam, że osoby mające Xbox 360 miały podobny problem.
Standardowa opcja. Błąd w firmware telewizora, który został już naprawiony w kolejnej wersji (poszukaj w moich postach w tym temacie, będzie cytat kolegi, któremu upgrade pomógł i powinien tam być link do tematu na avsforum, gdzie są linki do firmwaru albo zadzwoń do serwisu i napisz nam co zrobili). Błąd wynika z braku porozumienia tv z innym sprzętem (handshake czy jakoś tak), mnóstwo osób zgłaszało ten problem, chociaż nie pamiętam, żeby akurat z PS3. Nowy firmware oficjalnie naprawia ten błąd tylko z jakimś amplitunerem Onkyo, a praktycznie z każdym sprzętem, który zrywa obraz.
Ogólnie mam ten problem z xboxem, ale nie naprawiałem tego, bo i tak używam go w 720p. Natomiast z komputerem (karta asus 9600 gt) po dvi-hdmi w 1080p nic nie zrywa obraz, ani razu.