Py 80
No wiec od paru dni mam TH42PY80 w domu. Pierwsze odczucia to ze jest wielki ( przeszedlem z Thomson 21cali) i ze troche jakby za wielki na nasz pokoik ogladamy max 2,5 - 3 . Wiec bedziemy sie musieli troszke przyzwyczaic. Ogladam poprzez kabel SCART Cyfrowy Polsat tez miesiac temu zamowiony i zalozony. Odbior tez w zaleznosci od programow jedne jakby lepiej inne troszke gorzej. nie jest to jeszcze HD ale mysle ze za jakis czas to wszytskie telewizje beda w nim nadawaly. Mam wrazenie ze technologia Telwizorow wyprzedzila ( w Polsce) technologie nadawania sygnalu. Bylem w USA jakis czas i tam prawie wszytskie programy nadawane sa juz w HD wiec obraz miodzio. Bede staral sie tez podlaczyc do tego TV komputer zobaczymy jak sie uda .
Ogolnie dobry telewizor przygotowany ( u mnie) na PS3 ( ktory juz niedlugo, szwagier ma LCD PHILIPSA z AMBILIGHT wiec sprawdzimy ktory lepiej odbiera tez napisze juz niedlugo) a telewizja no coz nie jest to 10 na 10 ale mysle ze przy tym sygnale cyfrowym jaki mam to 7 na 10 bym dal. Przypominam ze nie ogladam CP przez HDMI i nie ogladam programow HD !!!! Na razie zwykle i chyba tylko TVS czyli Silesia ale nie wiem czy ten moj dekoder odbiera HD? Jak by ktos wiedzial Dekoder Samsung ten drugi z reklamy nie ten najmniejszy.
A przy okazji pytanie mam dekoder uzywany lepszej klasy tez Samsung i przy zakupie CP stwierdzil ze nie bedzie dzialal i ze musze nowy kupic.....Czy mozna przelozyc karte do tego uzywanego i czy bedzie dzialal ( ten uzywany to tez z CP tylko z twardym dyskiem)
Ok kilka slow jeszcze o PY80
DZWIEK 5 na 10 duzo lepszy jest z kina domowego . Nie widac zadnych duszkow nie slysze wiatraczkow - moze dlatego ze juz sluch mam pogruchotany gralem w zespole rockowym hehe
DVD po SCART - 7 na 10 jest ok juz nie dlugo DVIX sprawdze
Fajne ustawienia obrazu ECO NORMAL DYNAMICZNY i KINOWY zdaje egzamin i tu moge dac nawet 8,5 na 10
Jest dosyc ciezki 41kg paczka nieslismy na 3 pietro z przerwami no i byl ciezko dostepny. Udalo sie zapakowac do Fiata IDEI ledwo. Wiec jak kto bedzie bral do swojego auta to niech najpierw sprawdzi jakie sa wymiary paczki i zmierzy czy mu wejdzie.
Podsumowujac jestem zadowolony i z niecierpliwoscia czekam az wiecej stacji zacznie nadawac w HD. Moge go rowniez polecic.
Acha chcialem powiedziec jeszcze ze do zakupu przekonaly mnie opinie Wasze i na Ceneo.