bluejeans71 jeśli czytasz to forum od jakiegoś czasu to powinieneś już dawno znaleźć odpowiedzi na te pytania.
Oczywiście, że nadaje się na ścianę, jak możesz o coś takiego wogóle pytać
Na plaźmie to raczej nic nie wygląda blado (chyba że w ustawieniach coś pomieszasz) jak poczytałęś to wiesz, że plazmy mają o wiele lepsze odwzorowanie i ukazanie głębi kolorów. Poza tym model PY spoko sobie i SD i HD poradzi, zwłaszcza w SD będzie bił LCD na głowę. Jeśli się boisz o PS3 to możesz też pomyśleć o PY85
Zawsze też możesz zamówić prezentację i porównać
W teorii na wiosnę będzie taniej,, zwłaszcza jak wejdą nowe modele, ale jak będzie wówczas z dostępnością tego? No i czy nowe cię nie skuszą? W "elektronice" już tak jesty nowe zastępuje taniejące stare i czasem to by można czekać latami, bo ciągle będzie coś nowszego lepszego lub tańszego
A co do jasnego pokoju jeszcze, hmmm nie wiem jak jasny jest ja mam tv pod kątem prostym do południowego okna i nie ma problemów poz jedną godziną kiedy na tv bezpośrednio pada słońce, ale to i przy crt było podobnie, choć mam na to sposób w postaci rolet
Pozatym zarówno to czy PS3 ci się będzie podobał na tym tv i inne to sprawa subiektywna jak i inne sprawy, wszystko zalezy jak czuły jesteś na różne aspekty i jak czujny masz wzrok