hoodlum napisał:http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/panasonic-viera-th-50pz800u/4505-6482_7-32886472.html?tag=tpr
Bardzo dobre opinie ma ten topowy model!!!k:
kavoo napisał:luckyyJTD:
Nie wiem, czy tuner DVB-T moze ci sie do czegos przydac, ale wiem, ze na pewno moze ci sie przydac opcja SZUKAJ w forumowym menu. Dzieki niej znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania, a nawet wiecej... mozesz byc tego pewien.
ArtS007 napisał:... Doszli do wniosku, że nie ma sensu pakować tunera DVB-T, skoro u nas nie ma jeszcze standardu.
ArtS
To nie jest krytyka modelu, to raczej krytyka kanałów dystrybucyjnych. Trudno krytykować to, co jest takie samo, jak PY. A czy ten telewizor będzie odbierał polskie DVB-T? Może się okazać, że nie. I tu jest pies pogrzebany.tomper69 napisał:Nie wiem skąd na forum taka krytyka wersji pz.
Mozesz mi wierzyc, ze moja odpowiedz - wbrew pozorom - byla BARDZO wyczerpujaca.luckyyJTD napisał:Wielkie dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.
Sorry za ten offtopic, ale niewiele rzeczy drazni mnie bardziej na forach dyskusyjnych.ArtS007 napisał:Szkoda, że stosunkowo niewiele nowych osób poświęca nieco czasu na lekturę forum. Ten temat był już wielokrotnie poruszany.
ArtS007 napisał:To nie jest krytyka modelu, to raczej krytyka kanałów dystrybucyjnych. Trudno krytykować to, co jest takie samo, jak PY. A czy ten telewizor będzie odbierał polskie DVB-T? Może się okazać, że nie. I tu jest pies pogrzebany.
ArtS
Zgodnie z wynikami prac Międzyresortowego Zespołu do Spraw Telewizji i Radiofonii Cyfrowej oraz na pdstawie dokumentów publikownyh przez Ministerstwo Transportu naziemna telewizja cyfrowa DVB-T będzie w Polsce nadawana w standardzie MPEG-4 dlatego też<strong> EmiTel</strong> uruchomił eksperymentalną emisję w standardzie MPEG-4 AVC z obiektu RTCN Poznań
4. Wdrazanie naziemnej telewizji cyfrowej DVB-T oparte bedzie na standardzie EN 300 744 (wersja 1.5.1 z listopada 2004 r.) Europejskiego Instytutu Standardów Telekomunikacyjnych (ETSI) oraz dokumentach standaryzacyjnych, do których on sieodwoluje. Skladowa wizyjna w naziemnej telewizji cyfrowej bedzie kodowana i kompresowana w standardzie H.264/AVC
(zgodnie z zaleceniem H.264 Miedzynarodowego Zwiazku Telekomunikacyjnego – sektor Telekomunikacji (ITU-T))