Czy warto - IMHO warto. Ale to każdy musi sam sobie odpowiedzieć.
Lekarstwa może... nigdy nie być. Wydaje mi się, że albo już powinno być albo... nigdy nie będzie.
Wracając do tematu: u mnie węże po wymianie modułu ZNIKNĘŁY! Ale nie miałem świadomości, że na innych wejściach niż euro i component, pojawiły się w innym "wcieleniu" - na hdmi.
Wymuszać niczego się nie da, chyba żebyśmy się "zebrali wszyscy do kupy" i razem..., ale w to nie wierzę, że się uda.
Więc należy zgłaszać do serwisu usterkę i... czekać, bo wg warunków gwarancji, jeśli nie naprawią to w ciągu max. 28 dni, to przysługuje wymiana tv na nowy lub... NA INNY o zbliżonych parametrach!
Swoją drogą, tak czysto hipotetycznie: jakby wymienili na 42pv-70 (czy co to tam jest obecnie za model), to nie wiem czy warto...?:hmm: Chodzi o to, że gdzieś czytałem, że te nowe plazmy tej klasy mają obraz pod pewnymi względami gorszy niż 42pv-60 - ale nie wiem czy to prawda....?

:hmm:
A zwrot gotówki raczej nie wchodzi w rachubę - nie ma takiego zapisu w warunkach gwarancji. Inna sprawa, że też nie siedzę na tyle w temacie, żeby wiedzieć NA CO tę gotówkę przeznaczyć (bo przecież nie na lcd!), bo przecież swego czasu 42pv-60 w tej klasie cenowej nie miał sobie równych...?
Reasumując: uważam, że najgorszym działaniem jest... brak działania - i na to Panasonic liczy.