Panowie!
Sluchajcie, mam ogromny dylemat, już byłem zdecydowany na TV Panasonica P46GT30, mam okazje kupic go w dobrej cenie. Wzialem do domu na testy i tu.. klapa :/ Moj 4letni Samsung 40A856 ma lepszą czerń!! Wszyscy zachwalacja tego Panasonica, sam mialem o nim dobra opinie testujac w sklepie, ale w porownaniu i przyjrzeniu sie szczególom jest on na prawde sredni.. Albo trafil mi sie jakis dziwny egzemplarze.
Najbardziej przeszkadza mi ta czern, przeciez to wcale nie wyglada na panel Infinity Black. Tylko pod katem widac prawdziwa czern, normalnie jest panel ciemno szary. Szczegóły, ktore mnie denerwuja to:
a) puszczajac film przez pendrive, a puszczajac ten sam film przez PS3 jest ogromna roznica w jakosci na niekorzysc Panasia, a juz nie wspominam o żalosnym wyswiatlaniu napisow. - czyli odtwarzanie filmow przez usb NIE BEDZIE WYKORZYSTANE
b) internet.. eh, co to za portale, gdzie wszystko jest na tyle stare, ze albo widzialem, albo nie warto ogladac, brak otwartej przegladarki itd - nie kupowalem tv pod tym katem, ale w sumie moglo sie przydac.. ale jednak NIE BEDZIE WYKORZYSTANE
Ale na to moge przymknac oko. W TV oczekiwalem glownie rewelacyjnej jakosci kolorow, nasycenia kolorow i prawdziwej czerni.
Co mnie ma przekonac do tego TV ? Podpowiedzcie bo na prawde sam nie wiem czy go brac czy nie.. Oprocz tego ze bede mial wiekszy niz stary i tego ze bede mial 3D to nic mnie nie przekonuje!!
TV uzywam TYLKO do Ps3 - do gier i filmow (duzej ilosci filmow, divx, mkv, bluray)
wrzucam kilka zdjec z porownania, a wieczorem dodam zdjecia w ciemnym pokoju.