Witam kolegów zapalonych w poszukiwaniu względnie najlepszego tv na rynku - do takich mam nadzieje należą gt30 i vt 30. Pierwsze spostrzeżenia po wizycie w magnolii we wrocławiu : (Super sprawa ponieważ stoją obok siebie 42'' vt20 i gt30; demo panasonica- na obu to samo).
- GT30 wyraźnie lepiej pokazuje ciemne sceny (scena z chodzącym czarnym kotem na tle zaciemnionego pokoju; na innych scenach też widać więcej szczegółów i tu ważne! - teoretycznie można zwiększyć poziom jasności który pokaże więcej szczegółów ale na GT30 czarny jest bardziej czarny!!! - Dla mnie rewelacja !
- Druga sprawa to poprawa ostrości obrazu. Tutaj może się czepiam ale VT jakby delikatnie rozmydlał obraz ( stwierdzone po co najmniej kilkudziesięciu wizytach w różnych centrach handlowych gdzie świecił VT- tak na marginesie - ile trzeba się nachodzić żeby kupić tv który sprosta wymagania maniaka
). W GT przynajmniej ja widzę poprawę!
- Teraz najbardziej interesuje mnie sprawa czarnego przy zaciemnionym całkowicie pomieszczeniu, z niecierpliwością czekam na jakieś testy.
Pozdrawiam !