Panasonic LX70 - test, opinie wszystko o serii (TX 32LX70, 26LX70)

Piotr1303

New member
Po pierwsze nikt z nas nie ma zamiaru skąpić wam fotek ale wierzcie mi nawet najlepsza fotka nie odda rzeczywistości. Pisałem o tym już tutaj. Na marginesie zrobiłem fotki i musiałem je skompresować i wyszedł z tego badziew. Tak więc nie myślcie, że my jak już kupiliśmy sprzęcior to nam na aparaty brakło – to do ciebie BMX - bo mam aparat i to nawet możesz się marki domyśleć ujawnię, że na drugie ma LUMIX. Obraz jest fajny możecie wierzyć lub nie. Poza tym Koledzy czytajcie całe posty to znajdziecie wiele odpowiedzi na zadawane pytania. Ostatnio oglądałem nowego Philipsa i pewno że był nieco lepszy ale za to droższy i stwierdziłem, że nie znajdziecie naprawdę w tym przedziale cenowym nic lepszego. A sprzedawcy tu przepraszam Cię KIKI ale mają albo żadne albo mylne pojęcie o tym co sprzedają bo w sklepie euro agd gostek mi powiedział (oczywiście, że nie mówiłem mu o tym, że mam Panasonica) tu cytuję Panasoniki to są gówno warte bo nawet nie mają filtra grzebieniowego ...- no to co będę z kołkiem dyskutował. Pytam go a LX mieliście a on mi jeszcze nie to mówię mu dlaczego zatem wydaje pan osąd nie zobaczywszy całej oferty. Bo wiecie on mi tam te nawijki o soniakach i Philipsach, a ja wiem że Philips to jest cacuszko ale ten co ma PIXEL PLUS 3hd ale kosztuje 6k no to ja za to mam do mojego Panas kino hd. Tak więc ludzie wybór należy do Was a jak się zdecydujecie to po prostu pojedźcie do sklepu jakiegoś w pobliżu i niech Wam zademonstrują ten telewizor. Życzę dobrych wyborów. Załanczam jedno zdjatko ale wiele wyjaśnia.

Attachments

• 1080-60p kopia.jpg
    1080-60p kopia.jpg
    79,4 KB · Wyś: 319

Piotr1303

New member
Piotr1303 napisał:
Na marginesie zrobiłem fotki i musiałem je skompresować i wyszedł z tego badziew. .

To też właśnie po to żeby Wam pokazać jakto wyglada je zrobiłem. A tak nawiasem chodziło mi o to żeby pokazać jakie parametry ma na połączeniu kopmputer hdmi a nie żeby piękno tego oddać.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
jutro mam chwilę na zdjęcia - proszę podać co mają obrazować 32 LX 70 ?
- współpracę z komputerem ?
- jakość z HD po komponencie , po euro , po hdmi ?
- jakość z SD ?
oraz jakie tv lcd - jako konkurenci ?

Loewe Xelos
Sharp Ra1
Samsung m 86
==========================

prosze o dodatkowe pytania , co jeszcze ?

karoo

New member
karoo

Skoro kompresowanie pogarsza jakość zdjęć to proszę je przesłać na mojego e-maila : karolsemeniuk@wp.pl (bardzo chciałbym zobaczyć jak wygłądają rózne obcje skalowania obrazu z 4:3 do 16:9 -AUTO,4:3 Pełny,Rozszerzony,Zoom itp na zwykłych kanałach. Acha mam jeszcze pytanie jaka jest jakość POLSATU z satelity i czy gry z PC są rozciągnięte, czy można ustawić tryb panoramiczny w karcie graficznej.Z góry wszystkim dziękuję.:)

karoo

New member
Karoo

Jak ktos może to bardzo proszę aby przesłał fotki na mojego e-maila : karolsemeniuk@wp.pl (bardzo chciałbym zobaczyć jak wygłądają rózne obcje skalowania obrazu z 4:3 do 16:9 -AUTO,4:3 Pełny,Rozszerzony,Zoom itp na zwykłych kanałach. Acha mam jeszcze pytanie jaka jest jakość POLSATU z satelity i czy gry z PC są rozciągnięte, czy można ustawić tryb panoramiczny w karcie graficznej. 2,2-2,5 m wystarczy do CYFROWEGO POLSATU?.Z góry wszystkim dziękuję. ;)

Ostatnia edycja:

wa12

New member
karoo napisał:
Instrukcja do tego modelu jest chyba taka sama jak modelu Panasoinc LX70.
Jedyna róznica to to, że LXD70 ma tuner cyfrowy. Jeśli nie interesuje cię coś otym tunerze to ściągnij instrukcje do Panasonic LX70 ze strony http://www.panasonic.pl/obsluga_klienta.php?kat_id=320&cat=2 . Powodzenia
Na tej stronie to możesz długo szukać. Wszystkie instrukcje, także te po polsku są na stronie panasonica, ale brytyjskiej. Do 32LXD70F też, ale w innych językach niż polski, bo w Polsce się tego modelu nie sprzedaje.
http://www.panasonic.co.uk/customer-Support/download-centre.asp

Piotr1303

New member
karoo napisał:
Instrukcja do tego modelu jest chyba taka sama jak modelu Panasoinc LX70.
Jedyna róznica to to, że LXD70 ma tuner cyfrowy. Jeśli nie interesuje cię coś otym tunerze to ściągnij instrukcje do Panasonic LX70 ze strony http://www.panasonic.pl/obsluga_klienta.php?kat_id=320&cat=2 . Powodzenia

Na tej stronie to raczej instrukcji do tx32lx70p nie znajdziesz i nie do końca różnią się tylko tunerem do TV cyfrowej. Bo jeszcze np.: programowanym pilotem i kilkoma gadżetami. Bo jak już pisałem w jednym z postów Panasonic w Polsce nie bardzo przykłada się do wypasu bo tu jak sądzą i tak naród wszystko łyknie i to mi się akurat w Panasonicu nie podoba. :-x

bemx2k

New member
KiKi

Nasz Guru HDTV
zrob jakis tescik wspolpracy tego panasonica z pecetem
zdjecia pulpitu / worda itp ( z odleglosci max 60cm )
Bo to ze video z peceta szczegolnie HD bedzie cacy
to jest pewne na 98% ,mnie i pare osob interesuje jakosc wyswietlania szczegolow i ewentualne znieksztalcenia .
Oczywiscie najlepiej podlacz TV i peceta po kablu DVI>HDMI ,ewentualnie dla zobrazowania roznic po kabelku analogowym D-Sub .

Pozdrawiam

karoo

New member
Czy kantrast,ostrość i jasność będzie gorsza jeśli obraz 4:3 zostanie rozszeżony? Czy ten tv będzie w sam raz do odległości 2,2-2,5 m.Oczy nie będą się męczyć?
Pozdrawiam.

Marwicjusz

New member
A u mnie pojawił sie martwy pixel :(. Znajduje sie z lewej strony w centralnej czesci ekranu. Wiem że jeden pixel to jeszcze nie powód do reklamacji ale sie zastanawiam jakie są normy dotyczące ilości martwych pixeli?
Czy u Was też sie pojawił jakiś po tak krótkim czasie użytkowania? (u mnie po 2 tygodniach).
Inna sprawa to to że widać go tylko na ciemnym tle ale ja go widze nawet z odległości 2m:(
P.S. Są jakieś sposoby żeby obudzić takiego pixela do życia bo chyba słyszałem że jest taka możliwość?

karoo

New member
Hdtv

Który z dostępnych trybów HDTV gwarantuje najlepszy obraz?
Czy płynność trybu 720p dużo się różni od 1080i.A czy 1080i ma łynniejszy obraz od zwykłego PAL. Z góry dziękuję!

karoo

New member
Czas pracy

Mam pytanie czy Telewizor LCd może pracować przez 5-7 godzin bez przerwy? Czy się nie nagrzeje i czy matryca nie ulegnie zniszczeniu?
Nie wypalą się loga programów?

Pozdrawiam!!!:eek:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
U nas podczas docierania telewizory lcd grają znacznie dłuzej i nie ma śladów - oczywiście .
Zdjęcia już są - będą jutro zaczepione.
pozdrawiam

karoo

New member
Czyli telewizory LCD mogą chodzić po (5-7 h) bez przerwy?
Lepiej jest robić przerwy po np 3 h?
A czy przez takie urzytkowanie( praca bez przerwy) nie zniszczą się szybciej?
Pozdarwiam!:cool:

Ostatnia edycja:
Do góry