Nie, nie występuje zjawisko znane z niektórych TV, zauważalnego rozmycia i rozjaśnienia obrazu.karoo napisał:Czy kantrast,ostrość i jasność będzie gorsza jeśli obraz 4:3 zostanie rozszeżony?
W sam raz, ja oglądam z 1,5 do 2m i jest bardzo dobrze.karoo napisał:Czy ten tv będzie w sam raz do odległości 2,2-2,5 m.Oczy nie będą się męczyć?
Pozdrawiam.
Oczy mniej bolały? No jeśli teraz bolą przy CRT z tej odległości to lepiej wyrzuć ten CRT, albo sprawdź oczy u okulisty czy nie cierpisz na jakąś przypadłość.karoo napisał:Czy oczy z odległości 2,2-2,5 m będą mniej bolały niż przy CRT 28"(oglądam Cyfrowy Polsat)?A który z tych telewizorów wytwarza większe ptomieniowanie? Czy obraz z tego tv przy takim samym sygnale będzie lepszy czy gorszy?
Pozdro!![]()
karoo napisał:Mam pytanie czy Telewizor LCd może pracować przez 5-7 godzin bez przerwy? Czy się nie nagrzeje i czy matryca nie ulegnie zniszczeniu?
Nie wypalą się loga programów?
Pozdrawiam!!!![]()
karoo napisał:Który z dostępnych trybów HDTV gwarantuje najlepszy obraz?
Czy płynność trybu 720p dużo się różni od 1080i.A czy 1080i ma łynniejszy obraz od zwykłego PAL. Z góry dziękuję!
Niekoniecznie, sprawa jest mocno dyskusyjna.karoo napisał:Serdecznie dziękuję za odpowiedzi!!!
Wie ktoś może czy podświetlanie LED jest lepsze dla oczu niż lamp tradycyjnych w LCD?
A, na takie pytania to odpowiedzi znają chyba tylko tutaj:karoo napisał:Czy cena tego Panasonica spadnie?
Jak tak to do jakiego poziomu i kiedy?
Pozdrawiam!!!
SlawekR napisał:Niekoniecznie, sprawa jest mocno dyskusyjna.
A, na takie pytania to odpowiedzi znają chyba tylko tutaj:
http://tiny.pl/ffc7
![]()
Wypowiedź jak żywcem wyjęta z folderów reklamowych.bemx2k napisał:Co do podswietlenia ekranow LCD diodami Led zamiast tradycyjnych swietlowek ,to chyba kazdy powinien wiedziec ze to poprawia znacznei jakosc obrazu ! ! ! i jest to next generation LCD screens
swietlowkom w LCDekach mowimy stanowcze NIE
![]()
Tylko ze na rynku jest tyle TV LCD z stara technologia podswietlania
ze nowe LCD /LED stanieja nie wczesniej niz w przyszlym roku![]()
Po mojemu to chyba tylko do nabijania licznika postów, sądząc po powtarzających się pytaniach kolegi Karoo, w tym i innych wątkachkiki napisał:optymalne do czego ?
SlawekR napisał:Po mojemu to chyba tylko do nabijania licznika postów, sądząc po powtarzających się pytaniach kolegi Karoo, w tym i innych wątkach ...
bemx2k napisał:Sa gusta i gusciki , znam takich co wola pasztet od poledwicy
pozdrawiam