Dziś kupiłem
Kupiłem u Jonczaka w Gdańsku za 3900. Podobno ostatni z promocji.
Obraz dyrastycznie inny niż z CRT. Kreskówki wyglądają rewelacyjnie, ale realne obrazki jakoś dziwnie.... Obraz z plazmy chyba nie odbiega tak mocno od CRT, jak z LCD.
Słaba kablowka jest za słaba - na kontrastowych krawędziech dzieją się cuda. Pomaga ostrość na nimimum i wyłączenie filtru P-NR.
Z TV i compozyta mocno widać brak filtra grzebieniowego.
Z satelity (po RGB) widać różnice jakości programow - te najlepsze są rewelacyjne, na tych słabszych widać pikselozę wokoło wszystkiego co kontrastowe.
Z DVD po componencie widać, że muszę kupic lepszy kabel

. Na RGB jest lepiej, ale RGB idzie do satelity z DVD ma być po componencie. S-video nie testowałem.
Widać szczegóły aż do bulu - i widać słabość plytek DVD5 w porównaniu z DVD9. Jeszcze nie do końca wiem, jak poznać, czy DVD jest napewno anamorficzne. Ktoś wie?
Popróbuję jeszcze komputer DVI->HDMI, jak kupię kabel. Piszą, że HDMI nie jes przeznaczone do podłaczania PC, ale jak karta da 720p/60Hz, to musi działać.
Teraz, wieczorem, mimo zjechania podświetleniem do polowy, czarne nadal mocno świeci. I widać też, że najlepsza czern jest, jak patrzymy na wprost ekranu - już przy minimalnym kącie zaczyna świecić.
To takie moje krytyczne, inżynierskie spostrzeżenia.
Generalnie - po zdjęciu CRT 21" i postawieniu LCD 32" jestem bardzo zadowolony. Całe szczęście, że odpuścilem sobie CRT 32".
Pozdrawiam,
Vigo.