Co prawda nie jestem @stirlHej, mam prośbę w kilka wskazówek. Dopiero od kilku minut eksploruję temat.
Rodzice korzystają na 55st60 z modułu cam w multimedia i chcę im ułożyć listę kanałów, kilka ukryć,wywalić na koniec.
Zmiany nie muszę być duże, może być nawet z pilota (tylko jak ?), ale napisz proszę w 3 słowach co Tobie się i jak udało zdziałać, bo ajk rozumiem też korzystasz z kablówki i cam.
Maciek
Drugi sposób to eksport listy kanałów na kartę/pena (metoda tworzenia folderu 'hotel.pwd', patrz parę postów wcześniej), następnie edycja w programie Chansort, na koniec wgranie tak zmodyfikowanej listy z powrotem do tv. Przy czym jest to metoda nieoficjalna, niekoniecznie musi zadziałać w Twoim modelu, może też powodować pewne niepożądane skutki uboczne (też była mowa parę postów wcześniej).
Nie znam tego modułu - jak widać w moim podpisie mam AstonCrypt 2.26 oraz niesparowaną kartę "starej Cyfry". Z zauważonych niedogodności: kilka, może w sumie kilkanaście kanałów (zakodowanych), które permanentnie zawieszają telewizor (trzeba wyłączyć tv i odczekać ok minuty aż zgaśnie dioda w HDD). Lecz są to stacje, których nie mam w pakiecie. Poradziłem sobie w ten sposób, że ukryłem je za pomocą wspomnianej opcji "Lista kanałów", dzięki czemu są pomijane przy poruszaniu się pilotem "kanał góra/dół". Druga niedogodność, pojawiła się chyba po październikowych zmianach w NC+: na pozycjach 211 i 212 zgłaszają sie TVP1 i TVP2 HD (powinny być SD) i też zawieszają telewizor. Ale TVP1/TVP2 HD odbieram prawidłowo na pozycjach 11 i 12, zaś wersji SD oglądać nie potrzebuję, zwłaszcza skoro mam tv FHDCześć tez mam kilka pytań kupiłem moduł CAM Moduł CI AlphaCrypt Light R2.2 Cyfra+ HD NC+ dopiero zaczynam przygode z tym urządzeniem otóż nie działa mi kilka programów z pakietu nc+ nie mam podglądu drugiego kanału często po przelaczeniu na inny program trwa to długo mój tv to tx - l60dt60e.
Aha, jeszcze jedno: tuner DVB-S stroję opcją "Cyfra+/nc+", czyli kanały są wstępnie ułożone wg kolejności takiej jak w dekoderach dostawcy.
Natomiast jeśli chodzi o podgląd drugiego programu (satelitarnego): musiałbyś mieć zainstalowany drugi moduł. Oraz oczywiście doprowadzony sygnał z konwertera (co najmniej twin) do drugiego wejścia sat w telewizorze. O ile mi wiadomo w naszych tv nie można wykorzystać modułów dwustrumieniowych, tzn. i tak będzie dekodowany tylko 1 strumień.
Pozdrawiam.
Ostatnia edycja: