Ok, tak myślałem. Niestety z tego co się orientuję teraz karty są parowane modułam/dekoderami. Zatem nawet gdybym kupił na wolnym rynku moduł, i przełożył do niego kartę np. z mojego dekodera (CP) - nici z tego.posiadam kartę jeszcze starej cyfry dla tego mój wybór padł na astona, moduł kupiony na allegro nowy z dwuletnią gwarancją.
Wygląda na to, że tak. Z tym, że znów nie wiadomo, czy zadziała strumieniowanie kodowanych... Sorry, że się powtarzam - może ktoś ma taki moduł od nc+ oraz odpowiedni model tv i poświęci chwilę czasu na sprawdzenie?W twoim przypadku jedynie wchodzi w grę moduł od nc+.
Myślę, że w tych przypadkach, gdzie strumieniowanie kan. kodowanych nie działa, wysyłanie streamu jest blokowane już na poziomie modułu/telewizora. Aplikacja raczej nie ma nic do rzeczy. Notabene strumień możesz odbierać po http również np. w VLC (o ile znasz adres streamu), możesz także w dowolnym kliencie DLNA, np. w XBMC. A skoro przez DLNA, zatem prawdopodobnie w każdym telewizorze, który posiada DLNA. Piszę "prawdopodobnie" ponieważ fizycznych testów z drugim telewizorem z wbudowanym DLNA nie robiłem. Lecz skoro mi działa odbiór streamu przez DLNA w XBMC (Winda, Android), czy w Bubble uPnP (Android), zatem myślę, że będzie działało na każdym sprzęcie lub sofcie / kliencie DLNA. Najlepiej przejrzyj TEN TOPIC. Przy okazji poznasz tips jak zrzucać na kompa nagrania z dysku podłączonego do tvCo do strumieniowania czy problemem w działaniu nie jest aplikacja na androida? Ja mam zainstalowaną Panasonic TV Remote 2.

Pozdrawiam.
Ostatnia edycja: