Witam,
mam problem z takim samym telewizorem i modułem CAM z CP, mianowicie brak jest listy kanałów CP. W jaki sposób poradziłeś sobie z tym problemem?
CP niestety nie wspiera tv Panasonic. Ale tak jak napisał wyżej kolega @biegacz32, kanały można poukładać za pomocą odpowiednich programów. Podobno (tak gdzieś czytałem, może nawet tutaj) są nawet gdzieś na forach gotowce konfiguracji kanałów CP, które wystarczy wczytać do telewizora.
------------------
Natomiast raz jeszcze wracam do sprawy strumieniowania kanałów kodowanych w modelach serii DT60, lub innych posiadających taką opcję. Myślałem, że jest to z definicji niemożliwe, zablokowane np. ze względu na ochronę praw autorskich, itp.). Dwa posty wyżej @przemeg napisał, że strumieniowanie kodowanych jednak działa. Co prawda kolega posiada moduły z kablówki, w dodatku dwa, czyli może sobie niezależnie oglądać/nagrywać/strumieniować dwa programy, korzystać z "prawdziwego" PIP, etc.
Rozumiem, że w przypadku modułu pojedynczego (i jednostrumieniowgo) nie da rady oglądać (albo np. nagrywać) jednego programu i jednocześnie strumieniować innego. Ale jeśli telewizor lokalnie będzie przełączony np. na inne źrodło, np. któreś wejście HDMI (albo na inny tuner, np. na DVB-T, jeśli moduł dotyczy DVB-S), to strumieniowanie kodowanych też nie działa?
Może wyjaśnię do czego zmierzam. Otóż w sypialni mam drugi telewizor, na którym mam tylko naziemną DVB-T. Chciałbym jednak czasami sporadycznie do tego tv "wystrumieniować" z DT60 jakiś kanał kodowany z DVB-S. W tym czasie DT60 nie będzie służył do oglądania, tzn. jeśli okaże się konieczne, może być przełączony np. na inny tuner, źródło zewnętrzne itp. Jego rolą w tym momencie będzie tylko strumieniowanie sygnału do telewizora w sypialni. Pytanie tylko, czy to zadziała dla kanałów kodowanych?
Nie mam kablówki , dlatego (wciąż) przymierzam się do zakupu do DT60 modułu z którejś platformy satelitarnej - CP lub nc+ (nawiasem obecnie jestem abonentem CP, mam stary dekoder który już najwyższa pora wymienić; zatem talerz jest, instalacja jest, tylko wkręcić kabel do wejścia SAT w tv i włożyć moduł

; zresztą już dawno próbowałem, na niekodowanych śmiga)
Czy ktoś szanownych posiadaczy odpowiedniego sprzętu, tzn. tv z możliwością strumieniowania, oraz modułu z CP lub nc+ mógłby ostatecznie rozwiać moje wątpliwości?
Pozdrawiam.