Nadal pozostanę przy swoim zdaniu , w cenie do 3499 zł i 55" w dniu dzisiejszym nic lepszego pod względem jakości obrazu , możliwości technicznych i stabilnej pracy TV nie kupisz ! Lepszy jest tylko OLED .....tylko cena inna.
Pamiętam , że pierwszego Panasonica 29" kupiłem w 1992 roku właśnie w LOCO , w bardzo dobrej cenie i pod tym względem nic się nie zmieniło poza nowym pokoleniem (kiki , wtedy był za młody) . Teraz oczywiście jest hdtv.com.pl , "niebiescy" forumowicze i oczywiście profity z takiego członkostwa . Oczywiście kiki już nie taki młody (sorry za prywatę) ale wie co pisze i poleca . Natomiast ja "stary pryk" audiofil od końca lat 80-tych , maniak jakości AV i TVSAT od połowy lat 90-tych niezmiennie pozostaję przy Panasonicu właśnie ze względu na jakość obrazu . Oczywiście mam na myśli 100 Hz odświeżanie , już mój drugi TV miał taki ekran , plazma również , DT60 i FX780 także to mają . Oczywiście w najnowszym modelu brakuje mi ustawień obrazu isfccc 1 i 2 (oddzielne ustawienia na dzień i na noc) niezbędnych przy IPS-ach , a i w plazmach w DT60 są . Tu Panasonic się nie popisał ponieważ poza Ustawieniami własnymi nie ma dostępu do Ustawień zaawansowanych w ustawieniach fabrycznych . Wspomnę też o podwójnych tunerach , które TV posiada , zwłaszcza DVBS2 , gdzie poprawiono edycję kanałów tv . Już przy DT60 pozbyłem się wielogłowicowego tunera na E2 i pozostał tylko jeden pilot . Dużym plusem jest zapis na dysku całego strumienia TS w jednym pliku bez podziału na mniejsze części : wszystkie ścieżki dźwiękowe np: z C+ DD5.1PL DD5.1 ORG i DD2.0PL i napisy PL w wersji rozkodowanej . Nagrania można strumieniować w sieci , można również je zarchiwizować na serwerze i później odtworzyć za pomocą wbudowanego odtwarzacza . Tylko Panasonic daje taką możliwość , a poznaliśmy to dzięki koledze z tego forum czytając o
http://www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/141483-wydobywanie-nagran-z-dysku-z-tv-panasonic.html . Gdyby to oferował np. Philips i był tak samo stabilny , to w drugim pokoju miałbym TV Philipsa 8303 IPS z jego ambilight'em bo obraz w nim jest prawie tak dobry jak w Panasonicu ale Philips podwójny tuner ma w najwyższym modelu a to już zupełnie inna półka cenowa i tu pojawia się kolejny jeszcze lepszy Panasonic z serii 900,1000 z jeszcze większymi możliwościami . I przepychanka zaczyna się od nowa !!!
[FONT="] To samo można powiedzieć o LG , jest bardo dobry ... ale znowu pojawia się elektronika Panasonica , która jak zawsze robi swoje i minimalnie ale jednak , obraz jest lepszy . Oczywiście ciągle mówimy o minimum jakim jest 100Hz w telewizorach dla zachowania minimum jakości obrazu .Wracając kolejny raz do Philipsa to w pogoni za jakością zaprojektował wiele lat temu ambilight , który robi swoją robotę na 100% ale to nie ma nic wspólnego z jakością obrazu , ale każdy kto chociaż raz obejrzał wieczorem film w asyście ambilight nie wyobraża sobie oglądania następnych filmów bez niego .
[/FONT]