Jak wrócę do domu postaram się zmierzyć ramię i porównać z vt50 (różnica będzie napewno bo jeden ma 60 cali a drugi miał 65)
I co z tego że bliżej usiądziesz ? wtedy bardziej widać dithering i niedoskonałości obrazu plazmowego !!! dla mnie ZT60 absolutnie nie jest wart takiej kasy, w USA mają go za 3500 $ czyli jakieś 11 tyś, tylko bez sat tunera i tam nigdy nie dali by za niego o te 50 % więcej, teraz tam nawet mają edycję specjalną za 65 cali ZT60 za 4550 $ i to cały czarny, selekcjonowany 100 % pewny, wygrzany 300 godzin, od razu skalibrowany do ciemnego pokoju, 5 lat gwarancji, specjalne ciche wentylatory, także dedykacja od kalibratora dla właściciela na tylnym panelujurass - trafiles z tym pytaniem, aż sam jestem ciekaw jak to wychodzi ... ,tyle że zawsze można zmiejszyć odległość od tv ...
Nie brakuje Ci tych 5" w stosunku do VT50? Jakość obrazu rekompensuje tę stratę?
Pytałem bo mówiłeś że nie Polskiej instrukcji
ale mi nie chodzi oczywiście o szerokośc ramy (wymiary TV są w sieci) ale o szerokość ramki!![]()
To żałuj że już nie dowiesz się jak gra 65VT60 , idą łeb w łeb:krol:a pod koniec roku spadnie do 11 tyś.fajnie by było gdyby był większy ale nie będę narzekał ponieważ jakość wyświetlanego obrazu jest po prostu "uzależniająca"
pozdrawiam Zbyszek
i jak dla mnie jest to najważniejsze spostrzeżenie (pozytywne) - bo jak dla mnie oglądanie nawet najlepszego obrazu może popsuć plazmowe bzzzyyyyyyyyCiekawe tylko czy po pewnym czasie się to nie zmieni (oby nie) - zbychu zapewne nie tylko ja ale wielu forumowiczów będzie ci wdzięcznych jeśli będziesz monitorował tą sprawę (oczywiście OBIEKTYWNIE
)
Zbychu czy mógłbyś zmierzyć szerokość ramki - tzn wiem że to tafla i brak typowej ramki ale chodzi mi o szerokość obszaru gdzie nie wyświetlany jest obraz - a może masz porównanie do VT50 którego miałeś poprzednio
@zbychu1977,
w skali 1-10 porownanie obrazu na VT50 i ZT60 ? oczywiscie bluray![]()
Tu nie ma żadnej wątpliwości co do 60ZT60. To najlepszy telewizor Panasonica w Historii !
witaj,
myślę że nie da się tak jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie, po za tym mam go jeszcze dosyć krótko niemniej jednak w moim subiektywnym odczuciu dał bym VT50 - 8 punktów a ZT60 - 10 punktów, każdy z Nas ma własne preferencje co do obrazu, wyposażenia itd, dla mnie na pierwszym miejscu jest obraz i tu "czapki z głów" dla ZT60 (wieczorem różnica obrazu między VT i ZT trochę mniejsza za to w dzień już wyraźnie widać różnicę na korzyść ZT), cisza brak bzyczenia i cichsze wentylatory na korzyść ZT, pilot (taki szczegół) na pewno za korzyść ZT itd ....... jednak najważniejszą rzeczą w telewizorze jest OBRAZ i powtarzając to co już napisałem wcześniej różnica jest widoczna "gołym okiem" na korzyść ZT
pozdrawiam Zbyszek
Sprawdź ostrość obrazu w trybie profesjonal i w normal.W VT60 jest to dziwne bo normal ma o wiele lepszą ostrość obrazu przy takim samym jej ustawieniu.zapewne masz większe doświadczenie w testowaniu telewizorów i chyba trudno było by się nie zgodzić że ZT60 to telewizor który ma niesamowity obraz i jak dla mnie (a kilka ostatnich modeli tej firmy miałem) na chwilę obecną nie ma na rynku lepszego telewizora
pozdrawiam Zbyszek
Witaj Zbychu widzialem ze jestes posiadaczem zt60 panasonica i wiem ze to najlepszy tv na rynku pod wzgledem obrazu i jakosci!!!
Ale mam takie pytanko do ciebie ja chce zakupic panasonic vt60 65 cali wersje pod filmy i granie na konsoli sprawdzi tez sie bardzo dobrze??? Filmy wieczorem ogolnie bede ogldal z dziewczyna a rano mi tez nie przeszkadza poniewaz mam w pokoju jak w piwnicy
A drugie pytanko czy jest bardzo duza roznica miedzy vt60 a zt60???
Prawda taka jest ze zalezy mi tez na mega obrazie ale na zt60 nie stac mnie a vt60 jest tanszy i jest o 5 cali wiekszy a slyszlaem czym wiecej cali tym tez lepsze doznania podczas ogladania filmow w 3d blu ray czy moze sie cos o tym wypowiedziec z gory ci bardzo dizkeuje pzodrawiam![]()