Jakiego telewizora dotyczy pokazywana różnica ? Chodzi mi o ten panel co nie jest ZT60
Dlatego prośba do Kiki czy możesz zestawić VT60 i ZT60 ??? Czy może w necie jest kompletny zakaz takiego zestawiania tych modeli TV przez Panasa
![]()
Jakiego telewizora dotyczy pokazywana różnica ? Chodzi mi o ten panel co nie jest ZT60co ma większą szparę .... taki efekt to ja widziałem w plazmie samsunga z 2009 roku. W tym modelu między szybą a panelem było z 3mm odległości. Oglądając VT20, VT30 a ostatnio jako jedna tafla ekran VT60 i ZT60 przykładając do ekranu przedmiot i robiąc foto dla późniejszej oceny odległości od świecącego ekranu do powierzchni przedmiotu nie widzę znaczących różnic w odległości, zarówno gołym okiem czy na zrobionych foto. Taki efekt to widać tak jak napisałem wyżej raczej na starszych modelach TV.
Dlatego prośba do Kiki czy możesz zestawić VT60 i ZT60 ??? Czy może w necie jest kompletny zakaz takiego zestawiania tych modeli TV przez PanasaChodzi o zestawienie i zrobienie kilku przykładowych fotek na takim samym profilu ustawień np. kinowym czy prof1 itp. Czy własnie na wykazaniu różnic tego typu co wyżej itp.
Hmm...no ale czy zmizdzyl jakoscia obrazu?
Jak ktoś patrzy na jakości obrazu przez pryzmat poboru prądu , to już wiemy z kim mamy do czynienia .Sharp 60 calowy czyli EDGE LED ma do Panasonica serii czy to ST czy to VT 5 lat świetlnych w jakości obrazu . A różnica 200 W w przekątnej 65 cali i modelu VT60 razy 12 godzin dziennie to kwota miesięcznie 46 zł . Licząc 12 godzin dziennie razy 365 dni w roku i dzieląc na miesiąc . Jeśli dla kogoś 46 zł miesięcznie jest problemem , to kolego SerwusKm kup sobie telewizor 32 cale
i wogóle się na forum HD nie wypowiadaj , bo przynajmniej ja uważam , że to forum jest dla HD maniaków , a jak ktoś jest HD maniakiem to po pierwsze to Hobbi nie za tanie i dla tych dla których 46 zł na miech za wiele niech się przerzucą na hobbi zbieranie muszelek nad Bałtykiem
. To tak jak by ktoś co ma zacięcie rajdowe kupił sobie Ferrari i narzekał że spala 30 litrów na setke i zrezygnował tylko dlatego z niego i przesiadł się na polo 1,2 żeby mało paliło . Mniej więcej takie to porównanie .
Hmm...no ale czy zmizdzyl jakoscia obrazu?
Jak ktoś patrzy na jakości obrazu przez pryzmat poboru prądu , to już wiemy z kim mamy do czynienia .Sharp 60 calowy czyli EDGE LED ma do Panasonica serii czy to ST czy to VT 5 lat świetlnych w jakości obrazu . A różnica 200 W w przekątnej 65 cali i modelu VT60 razy 12 godzin dziennie to kwota miesięcznie 46 zł . Licząc 12 godzin dziennie razy 365 dni w roku i dzieląc na miesiąc . Jeśli dla kogoś 46 zł miesięcznie jest problemem , to kolego SerwusKm kup sobie telewizor 32 cale
i wogóle się na forum HD nie wypowiadaj , bo przynajmniej ja uważam , że to forum jest dla HD maniaków , a jak ktoś jest HD maniakiem to po pierwsze to Hobbi nie za tanie i dla tych dla których 46 zł na miech za wiele niech się przerzucą na hobbi zbieranie muszelek nad Bałtykiem
. To tak jak by ktoś co ma zacięcie rajdowe kupił sobie Ferrari i narzekał że spala 30 litrów na setke i zrezygnował tylko dlatego z niego i przesiadł się na polo 1,2 żeby mało paliło . Mniej więcej takie to porównanie .
Święta k....a smutna prawda, tak podchodzi do tego 90 % rodaków, obraz z tych Sharpów nadaję się co najwyżej do oglądania teleexpresu albo telenoweli.
![]()