Nie w THX, tylko w trybie issf pro 1 lub 2 i jest całkiem inny obraz, nawet bez użycia mierników, sam na razie używam ustawień z portalu AVForums.uk i do czasu wygrzania i profesjonalnej kalibracji spokojnie można cieszyć się bardzo dobrym obrazem, tu te ustawienie Panasonic TX-P65VT65 Reviewer's Recommended Best Settings | AVForums.com - UK Onlinemav - seryjnie jest az tak odczuwalna poprawa po kalibracji ? - w trybie thx az tak zauwazalna ??
Tryb THX ma jedną zasadniczą wadę, mianowicie jasność panelu jest w tym trybie ustawiona na stałe na wartość min !! i nic z tym nie zrobi, a wpływa to znacząco na jakość obrazu a do tego ochrona przed powidokami czyli pixel orbiter też jest ustawiona na auto i raczej nie chroni jak należy jak jest w trybie pro.Moje pytanie do @mav, jak masz po kalibracji ustawioną gammę, czy na 2.4 czy 2.2 ? Bo na 2.4 czasami jest za słaba widoczność w ciemnych scenach.fabryczny THX jest bardzo dobry ale po kalibracji widać ile jeszcze mu brakowało. Różnica nie jest kolosalna ale zauważalna w każdym aspekcie.
To co od razu widać to, że biały jest biały a nie jakiś brudny biały.
Kontrast, kolory, biel na plus.
Obraz zyskał niesamowitą głębie.
Widać że nigdy nie miałeś do czynienia z plazmamiCześć!
Oglądałem dzisiaj ten TV w sklepie nie dla idiotów, obok był LED Panasonica, nie pamiętam jaki model dokładnie, ale jak na plaźmie kolory wydawały mi się lepsze, bardziej naturalne, tak gdy wyświetliła się "biała" plansza z logiem Panasonica szczęka mi opadła. na LED wyglądało świetnie, biało, jasno, a VT60 jakaś taka szarość, lekko zielona, no i dużo ciemniejszy obraz.
W sklepie jest mocne oświetlenie, w domu powinno być sporo lepiej, ale i tak trochę mnie to martwi... Czy możliwe że był ustawiony jakiś oszczędny tryb, a nie "bright room" czy cos podobnego? Czy dzięki kalibracji da się uzyskać biel zbliżoną do LCD/LED?
Cześć!
Oglądałem dzisiaj ten TV w sklepie nie dla idiotów, obok był LED Panasonica, nie pamiętam jaki model dokładnie, ale jak na plaźmie kolory wydawały mi się lepsze, bardziej naturalne, tak gdy wyświetliła się "biała" plansza z logiem Panasonica szczęka mi opadła. na LED wyglądało świetnie, biało, jasno, a VT60 jakaś taka szarość, lekko zielona, no i dużo ciemniejszy obraz.
W sklepie jest mocne oświetlenie, w domu powinno być sporo lepiej, ale i tak trochę mnie to martwi... Czy możliwe że był ustawiony jakiś oszczędny tryb, a nie "bright room" czy cos podobnego? Czy dzięki kalibracji da się uzyskać biel zbliżoną do LCD/LED?
fabryczny THX jest bardzo dobry ale po kalibracji widać ile jeszcze mu brakowało. Różnica nie jest kolosalna ale zauważalna w każdym aspekcie.
To co od razu widać to, że biały jest biały a nie jakiś brudny biały.
Kontrast, kolory, biel na plus.
Obraz zyskał niesamowitą głębie.
Ja bym się na twoim miejscu udał szybko do psychiatryKiki jak juz wiemy premierka ps4 29 listopada w pl
I szczerze nie wytrzymam do tv vt70 i chce kupic vt 60 65 cali w listopadzie
powiedz mi jak wyjdzie vt70 duzo bedzie rzeczy na plus wzgledem vt60???
Co bys na moim miejscu Kiki zrobil zakupil vt60 w listopadzie czy poczekal do stycznia na pierwsze informacje seri vt70 i gral na starym tv jaki posiadam lg lh 3000 47 cali full hd lcd???