Panasonic 50Vt60 - test otwarty. Jakość która otwiera inne horyzonty, zniewala ...

fluid

Banned
Kopi - akcentujac oficjalnie ze stac cie na niewiadomo co , tak naprawde to tylko potwierdziles poziom mielizny intelekualnej w jakiej tkwisz -to jest temat tabu ktorego sie nie porusza ! -przyklad zakupu tv marki LG ani troche nie potwierdza twych rzekomo wysokich wymagan o ktorych wspominasz - sa one tylko zwyklym twym wymyslem - gdyby bylo naprawde tak jak mowisz to nie rzucil bys sie na tv marki Lg - bo Lg to margines jakosci - dowodem tego sa rzadkie dyskusje poswiecone tej marce na tym forum - malo kto inwestuje w to logo , bo sie nie opyla - jestes tego przykladem a raczej te powidoki ktore cie drecza mecza do tego stopnia ze doszukujesz sie w ludziach psychologów he he

Znasz to co - masz problem , chcesz pogadac :> idz do psychologa Kopi :)

mav

New member
Co do jakości obrazu to na razie mogę powiedzieć tyle, że jest rewelacyjnie.
Sprawdzałem na filmach blu-ray. Jakość obrazu z tunera dvb-t również bardzo dobra. W porównaniu z G20 którego również posiadam to jest przepaść.
W porównaniu do VT50 to sam nie wiem. Czasami mam wrażenie, że model z zeszłego roku ma miejscami lepszy obraz. Sprawdzę to jeszcze po kalibracji obu modeli.
Tv nie ma problemów z odtwarzaniem plików mkv czy m2ts (z dysków i pendrivie). Napisy też czyta.
Denerwujące jest natomiast to, że przy każdym odpaleniu pliku z filmem na nowo musimy wybierać język kodowania itp.
Nie ma możliwości wybrania czcionki, wielkości czcionki czy położenia napisów. Czasami napisy są za małe i nie da się tego zmienić. Przynajmniej mi się nie udało znaleźć takiej opcji.
Nagrywania nie testowałem. Na razie i tak nie mam modułu cam a sensownych kanałów FTA jest niewiele i zazwyczaj w kiepskiej jakości.
Co ciekawe podłączając zwykłą antenę do odbioru dvb-t można oglądać 2 kanały jednocześnie.

mav

New member
To jak wygląda ta opcja nagrywania jednego programu, a oglądanie drugiego? Jest taka możliwość?

Oglądając program z tvb-t można spokojnie nagrywać inny z tunera dvb-s i odwrotnie.
Niestety nie mam jak przetestować 2 tunerów dvb-s.
Odnośnie planowania nagrywania i nagrywania przy wyłączonym tv to myślę, że skoro g20 tak potrafił to VT60 tym bardziej.

effe11

New member
Oglądając program z tvb-t można spokojnie nagrywać inny z tunera dvb-s i odwrotnie.
Niestety nie mam jak przetestować 2 tunerów dvb-s.
Odnośnie planowania nagrywania i nagrywania przy wyłączonym tv to myślę, że skoro g20 tak potrafił to VT60 tym bardziej.

Mnie właśnie interesuje nagrywanie z DVB-C UPC. Nagrywam np program w Polsacie, a oglądam TVN. Z tego co widzę telewizor posiada 2 tunery, ale czy to o to chodzi, czy tylko o PIP?

mav

New member
Jeszcze moduł cam musi być dwustrumieniowy aby to tak działało.
np: http://www.damixsat.pl/modul-aston-2-23.html
A tak to np: z jednego modułu (np: UPC) nagrywam program a z drugiego (np:NC+) oglądam. Tak to przynajmniej rozumiem ale może jest ktoś bardziej obyty z techniką sat i się wypowie w tej kwestii.

Ostatnia edycja:

rezonator

New member
Co do jakości obrazu to na razie mogę powiedzieć tyle, że jest rewelacyjnie.
Sprawdzałem na filmach blu-ray. Jakość obrazu z tunera dvb-t również bardzo dobra. W porównaniu z G20 którego również posiadam to jest przepaść.
W porównaniu do VT50 to sam nie wiem. Czasami mam wrażenie, że model z zeszłego roku ma miejscami lepszy obraz. Sprawdzę to jeszcze po kalibracji obu modeli.
Tv nie ma problemów z odtwarzaniem plików mkv czy m2ts (z dysków i pendrivie). Napisy też czyta.
Denerwujące jest natomiast to, że przy każdym odpaleniu pliku z filmem na nowo musimy wybierać język kodowania itp.
Nie ma możliwości wybrania czcionki, wielkości czcionki czy położenia napisów. Czasami napisy są za małe i nie da się tego zmienić. Przynajmniej mi się nie udało znaleźć takiej opcji.
Nagrywania nie testowałem. Na razie i tak nie mam modułu cam a sensownych kanałów FTA jest niewiele i zazwyczaj w kiepskiej jakości.
Co ciekawe podłączając zwykłą antenę do odbioru dvb-t można oglądać 2 kanały jednocześnie.
Czy czyta z dysku zewnętrznego sformatowanego NTFS na komputerze duże pliki (pow.4GB) po USB ?Też mam zamiar go kupić.

mav

New member
Czyta za dysków i pendrive sformatowanych w systemie plików: FAT, exFAT oraz NTSF.
Tylko niestety ma problem z niektórymi dużymi plikami. Otwiera ale jakby nie nadąża przetworzyć. Wyświetla 2s a potem stoi 10-15s i znowu 2s obraz idzie płynnie itd.
Nie wiem na razie czy to wina plików czy softu w tv.

mapet

New member
Witam
To z tego co czytam to VT60 nie jest tak znacząco lepszy od VT50, a może jednak model na 2012 jest trafniejszym wyborem !
a ten przykładowo duży plik to od jakiej pojemności zaczynając
I czy naprawdę jakość obrazu jest słabsza od VT50!
Pozdrawiam

maniekn274

New member
Bez reklam
Witam
To z tego co czytam to VT60 nie jest tak znacząco lepszy od VT50, a może jednak model na 2012 jest trafniejszym wyborem !
Pozdrawiam
jak nie postawisz 2 modeli obok i sam nie zobaczysz to nie sądzę żeby ktoś mógł stwierdzić widząc np vt50 po kalibracji w poniedziałek a w środę vt60 po kalibracji i stwierdzić że świeci lepiej któryś z nich ,nie na takich wysokich modelach i bardzo podobnych

mav

New member
Witam
Pozdrawiam

Z tymi plikami to widocznie są jakimś innym kodekiem zrobione.
Np. nie ma problemu z ponad 11GB plikiem a już z innym 8GB ma problem. Będę miał czas to zgłębię temat. Aczkolwiek nie obiecuję bo filmy głównie z blu-ray oglądam.
Co do jakości obrazu to nie twierdzę, że VT60 ma gorszy obraz od VT50. Po prosy czasmi mi się tak wydaje jak coś oglądam na VT50. Na jakimś brytyjskim portalu czytałem, że VT50 wyjęty prosto z pudła ma obraz lepszy od VT60 wyjętego prosto z kartonu. Ale już po kalibracji VT60 pokazuje na co go stać.
Nie mam za bardzo jak przewieść tv aby oba modele były obok siebie więc nie mam idealnego porównania (pomimo tego samego miejsca zamieszkania to jednak te panele są duże i sporo ważą).

mapet

New member
Dziękuje bardzo wszystkim za podpowiedzi przyznam ,ze już zamówiłem 50VT60 prawdopodobnie będę miał po 10 maja .
Dotychczas byłem zwolennikiem Sony i zrobiłem miedzy innymi czytając wasze posty i inne opinie zwrot o 180 stopni w kierunku plazmy Panasa myślę że to trafny wybór aczkolwiek nowa seria stajni Sony W900A z wyświetlaczem triluminos zapowiada się bardzo interesująco i zbiera pochlebne recenzje na prezentacjach.
Jeszcze raz bardzo dziękuje i pozdrawiam wszystkich
mapet

maniekn274

New member
Bez reklam
Dziękuje bardzo wszystkim za podpowiedzi przyznam ,ze już zamówiłem 50VT60 prawdopodobnie będę miał po 10 maja .
Dotychczas byłem zwolennikiem Sony i zrobiłem miedzy innymi czytając wasze posty i inne opinie zwrot o 180 stopni w kierunku plazmy Panasa myślę że to trafny wybór aczkolwiek nowa seria stajni Sony W900A z wyświetlaczem triluminos zapowiada się bardzo interesująco i zbiera pochlebne recenzje na prezentacjach.
Jeszcze raz bardzo dziękuje i pozdrawiam wszystkich
mapet
i będziesz bardzo zadowolony,uwierz mi:eek:k:

kopi

New member
Kopi - akcentujac oficjalnie ze stac cie na niewiadomo co , tak naprawde to tylko potwierdziles poziom mielizny intelekualnej w jakiej tkwisz -to jest temat tabu ktorego sie nie porusza ! -przyklad zakupu tv marki LG ani troche nie potwierdza twych rzekomo wysokich wymagan o ktorych wspominasz - sa one tylko zwyklym twym wymyslem - gdyby bylo naprawde tak jak mowisz to nie rzucil bys sie na tv marki Lg - bo Lg to margines jakosci - dowodem tego sa rzadkie dyskusje poswiecone tej marce na tym forum - malo kto inwestuje w to logo , bo sie nie opyla - jestes tego przykladem a raczej te powidoki ktore cie drecza mecza do tego stopnia ze doszukujesz sie w ludziach psychologów he he

Znasz to co - masz problem , chcesz pogadac :> idz do psychologa Kopi :)

Ni pamiętam, żebym ostatnio pisał o powidokach - coś sobie uroiłeś!

Skoro twierdzisz, że LG do kitu, to jakiż to model telewizora polecasz "ekspercie"?

Ostatnia edycja:

ROMAN38

Active member
Bez reklam
Bo się tak dziwnie dopytujesz ... znasz schemat działania - google vt65 i ogień a nie , że ktoś ma za Ciebie to zrobic ...

Za 13 tys to pewnie będzie dost. z końcem roku , może odrobinę wcześniej - chyba raczej , jakoś tak ;) .

Sam mam w planie zakup czegos tam ale nie zrobię tego jak tylko się pojawi bo raz - że się nie opyla na starcie , 2 to to że za chwilę okres wakacyjny który spedzam aktywnie dlat. tego typu zakup odkładam na jesień, zimę :d .Pzdr i sorry za tą spinkę .
:spam:Człowieku !!! ochłoń k...a trochę:oops: 65ST60 staniał w ciągu miesiąca z 11300 na 9000 zł, to pewnie 65VT60 za góra dwa miechy spadnie do 12 tyś, bo więcej to nie jest warte:? oczywiście w sklepach internetowych, bo stacjonarne będą utrzymywać cenę początkową jak najdłużej, a ST60 obrazowo jest identyczny co VT60, więc to dobry kompromis na chwile obecną.

Do góry