Wystarczy zerknąć np http://panasonic.ca/english/audiovideo/lcd/specs_lx70_700.asp by zobaczyc,ze jednak miedzy 32lx , a 32 lx 700 jest roznica.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
janek_pl napisał:Wystarczy zerknąć np http://panasonic.ca/english/audiovideo/lcd/specs_lx70_700.asp by zobaczyc,ze jednak miedzy 32lx , a 32 lx 700 jest roznica.
Pozdrawiam
janek_pl napisał:@Holt_: Chodzilo mi o:
Dynamic contrast ratio
26lx70 32lx70 32lx700
7000:1 7000:1 8500:18 msec 8 msec 6 msec
Response time
Pozdrawiam
km1963 napisał:Witam
Ok może nie wszyscy mają czas czytać cały wątek i specyfikacje
różnice pomiędzy lx 700 a lx 70p
trzy wejścia HDMI w tym jedno z przodu ( pod klapką ) - dwa z tyłu
zestawy głośnikowe z boko TV:niskotonowy*2 , wysokotonowy *2 , 20W (2,5W+7,5W)*2 SRS TruSurround XT - jedno drożne , dwu głośnikowe20 W (10W*2) pod ekranem
Gniazdo kart pamięci SD - brak
oraz element na który najczęściej zwracają uwagę Nasze Panie
kolor obudowy czarny mat noga czrna - czarny mat ze srebrną ( alumniową ) obramówką na srebrnej nodze
Pozdrawiam
km1963 napisał:I dodałbym jeszcze raz od siebie w lx 700 multiplikacja okien obrazu PIP/PAP/PAT a w lx 70 tylko PAT
pozdr.
Dynamic contrast ratio
26lx70 32lx70 32lx700
7000:1 7000:1 8500:18 msec 8 msec 6 msec
Response time
Pozdrawiam
Ok jest drożej ale ( gusta są rózne - taki slogan - i o nich się nie dyskutuje ) ja dla swojej "lepszej połowy" za desing byłem w stanie dopłacić czy akurat 700 to inna sprawarafcio76r napisał:I ponad 700 zł drożej Mi tam czytnik kart pamięci nie jest niezbędny. Co do dźwięku to i tak będę podłączał TV pod zestaw głośnikowy. Wiadomo, że za dodatkowe bajery trzeba dodatkowo płacić typu 3 złącze HDMI, lepszy układ dźwiękowy (z wyjściem cyfrowym audio włącznie), czytnik kart pamięci. Dla mnie najważniejszy jest jednak obraz. Skoro obraz w lx70 i lx700 podobny to po co przepłacać
Pozdro:hmm:
Dynamic contrast ratio
26lx70 32lx70 32lx700
7000:1 7000:1 8500:1
Response time8 msec 8 msec 6 msec
Pozdrawiam
rafcio76r napisał:Podawanie na niektórych stronach www naciąganych różnic ma na celu tylko jedno, a mianowicie sięgnięcie głębiej do kieszeni klientów. Różnice między LX70 a LX700 oczywiście są i to na korzyść LX700 np. dodatkowe złącze HDMI, lepszy uklad dźwiękowy, wyjście cyfrowe audio, czytnik kart pamięci (obudowa to natomiast kwestia gustu). Natomiast matryce są identyczne, a minimalne różnice obrazu wynikają z nieco innego fabrycznego skalibrowania obrazu. Jak dla mnie różnice między LX700 a LX70 nie są warte dopłaty o ponad 700 zł w cenie. To jest tylko i wyłącznie moja opinia. Każdy może mieć inne zdanie
Pozdrawiam
janek_pl napisał:Poslugiwalem sie strona kanadyjska,gdyz mialem kiedys ochote cos takiego sobie sciagnac za grosze do polski. Niestety tylko cena jest rozowa, reszta juz nie.
WuMike napisał:Matryce, ZTCW sa identyczne, natomiast nieco rozne moga byc ustawienia fabryczne. Kalibracja powinna to potwierdzic. Pisali juz o tym doswiadczeni forumowicze, mam racje?!?
Elmo king napisał:Witam
Ja trochę z innej beczki. Mam pytanko do posiadaczy LX70/LX700 oraz n-ki i nbox recordera. Jak w tej chwili po zmianie softu do nbox recordera sprawują sie te telewizory po hdmi, to znaczy czy nie ma problemów z odbiorem i przede wszystkim z dźwiękiem. Czytałem że po wejściu LX 700 nie działał z nboxami po hdmi a n-ka twierdział że to nowy model i oprogramowanie jest nie wystarczające i muszą nad tym popracować by wszystko było ok. Jak to wygląda w tej chwili? Za wszelkie odpowiedzi dziękuję z góry.
Pozdrawiam
km1963 napisał:Z tak stanowczymi opiniami osobiście bym się wstrzymał to nie tylko marketing ale różnice które sam dostrzegasz
a co do innego skalibrowania obrazu to w moich postach i nie tylko ale również Ortaxa 360 można doczytać iż lx 700 nie jest dokładnie tak samo ustawiony fabrycznie i mimo dobrego obrazu nie został jak do tej pory skonfigurowany optymalnie (wbrew decyzji Panasonica na Europę ?)
SławekR wróć do Nas i pomóż Nam posiadaczom oraz potencjalnym nabywcom ( albo tylko odezwji się ) w temacie
Z pozdrowieniem (i wyjaśnieniem - nie jestem z branży a tylko posiadam Panasonica 32LX 700 i Sharpa 46 XD1E )
Piotr1303 napisał:Wiesz można różnie dywagować i wyrażać własne opinie ale jak nie wierzysz firmie Panasonic która dokładnie pisze jakie parametry ma jej sprzęt to inna sprawa. Jeśli chodzi o SławkaR to nie wierzę że mógłby takie pierdoły pisać , że te TV są jeśli chodzi o wizję różne. W tym sezonie Panasonic wystawił po dwa modele. Model TX32LX70P i wzbogacony o gadżety TX32LX700P oraz TX32LE7P i wzbogacony o gadżety TX32LM70P obie grupy różnią się panelami pierwsze dwa maja panele IPS Alpha i pracują w technologię 100 Hz a dwa drugie IPS ale starsze modele i nie maja 100 Hz. I to by było na tyle. Rafcio76r to bardzo rozsądny człowiek i wyczuł co w trawie piszczy trafiłeś facet w dziesiątkę. Łatwo to sprawdzić bo są sklepy, które uczciwie wskazują różnice pomiędzy tymi modelami.
Ps. Byłem właścicielem TX32LM70P a teraz mam TX32LX70P.
km1963 napisał:O i pojawił się radykał co to widział wszystko i wie wszystko
Parametry które podaje Panasonic a o nich wspominasz to jedno a możliwości ustawień nie tylko z dostępnego menu ( a i serwisowego ) to drugie a o tym mówię
Jeśli chodzi o SławkaR nigdy nie napisałem iż pisze ( Twoje określenie pierdoły ) a wręcz prosiłem o wyjaśnienia moich wątpliwości
Dla Twojej wiadomości ( i nie tylko ) na innym forum jest info od SławkaR że On też jest przekonany o róznicach między tymi modelami ( myślę że i w tym wątku się odezwje )
No ale jeśli to ma negatywnie wpłynąć na sprzedaż (chociaż jak pomyśleć to niby dlaczego ) to może niech będzie w imię hasła wszystkie produkty Panasonica są najlepsze i rację ma ten kto pisze większą czcionką
Pozdrawiam