Ja to nazywałem pixelowaniem , na moim P50VT20 trwało to prawie półtora roku.Problem był na kanałach HD na dwóch częstotliwościach: 12265V i 11258H, telewizor był ze trzy razy w lokalnym servisie, wymienili tuner itpi zero poprawy.No i na poczatku listopada doszedł temat transpondera 11411. Servis lokalny przekierował temat bezpośrednio do Warszawy do centrali.Telewizor był tam 3 tygodnie , ale opłacało się.
Zero pixelozy i tak się złożyło że mieli mój odbiornik do dyskusji z Cyfra plus na temat problemu z dekodowanie z 11411. I opłacało się w stu procentach .Ja tam przekazałem do testów cały komplet :telewizor,moduł Cam i kartę abonencką. I znalezli rozwiązanie . Po świętach dostaje telefon że jest gotowa naĸładka Software do mojego odbiornika i proszą o przetestowanie(telewizor miałem już w domu bez pixelozy ale z KANAŁ ZAKODOWANY na częstotliwościach 11411). No i wgrałem i z szczerym uśmiechem potwierdziłem żę teraz jest 100% ok. Wielki szacunek dla Panasonic Polska , teraz w końcu mogę powiedzić że wszystko działa w stu procentach. I jeszcze jedno u mnie ten Software działa tylko z Modułem Astona ja mam wersję 2.26 na module Cyfry Softwatre 11 bez zmian, ale ten moduł to już całkiem inna sprawa .Warto było czekać te kilkanaście miesięcy bo w ramach rekompensaty dostałem dekoder HD od cyfry ,ale obraz z tunera w Panasonicu , a z dekodera cyfry to dzień do nocy. I to by było na tyle. Pozdrawiam