Oczywiście próbowałem z oryginalną kartą i też nie rozkodowuje w/w kanałów. Kiedy wspomniałem o splitterze, to chodziło mi o efekt zawieszania się i nieruchomienia obrazu- tak, że trzeba resetować zewnętrzny tuner. Na tym wbudowanym w telewizor takiego problemu nie ma , za to nie ma też, jak wspomniałem większości kanałów HD...Co do poziomu jakości sygnału to oscyluje wokół 73 % z Hot Birda i 57 z Astry. We wcześniejszych postach niektórzy właściciele Panasoniców sugerowali, że problem dotyczy tylko modeli z 2010 roku. Otóż , jak widać, dotyczy także tegorocznych, choć w przypadku określonych modeli w szczegółach wygląda inaczej:
Meldunek: Nov 2011
Wczoraj, 15:43 Moduł CI Aston v. 2.26 w Panasonic'u
Witam.
Wsadziłem moduł do TX-P50VT30 Panasonic. Chodzi szybciej niż oryginalny moduł sprzedawany przez Cyfrę + ale efekt podobny jak opisany przez twórcę wątku. Przełączając kanał, statystycznie raz na 10 przełączeń, otrzymuję komunikat, że kanał jest zakodowany. Pomaga przełączenie na inny kanał i powrót. Raz na dwa tygodnie zdarza się, że żaden kanał nie włącza się. Na to z kolei pomaga ponowne włączenie TV. Wynika stąd, że to nie telewizory są problemem, lecz sam moduł CI Aston v. 2.26.
Używam ten, bo oryginał (sprzedawany kiedyś przez Cyfrę+) zdążyłem puścić na Allegro (nawet nie mogę sprawdzić jak zachowywał się pod tym względem). W sumie i tak pewnie szybciej działa nawet z tym ponownym przełączaniem.
Pozdrawiam.
Chciałem zapytać wszystkich , którzy mają ten problem w Panasonicu- z jakiej wersji softu do telewizora korzystacie i czy go aktualizowaliście?