Skrzynki na atmosy zrobione, oklejone w środku pianką akustyczną, powoli przygotowuje się instalacja pod projektor i ekran do zabudowy, na dniach wrzucę fotki.
Pytanie czy mamy na forum szpeca od taśm led.
Mam trzy włączniki ścienne, z których wychodzą na sufit 3 kable 4x1.5
i z dwóch z tych włączników chciałbym zasilić kilka taśm, które owymi włącznikami będą włączane jak światło.
Pytanie jak to ugryźć i jakie przewody użyć. Chciałbym na suficie w rogu schować zasilacze, na mój rozum będą to 3 zasilacze:
1 SUFIT
2 Ściana tv
3 Półki wtopione w ścianę
Te zasilacze dostaną prąd 230v z kabli 4x1.5 z włączników ściennych.
Dalej przy zasilaczach w tym samym miejscu sterowniki i tutaj leże. Jakie kable użyć od sterowników do taśm, mam kabel rgbw 100m, tylko pytanie czy można nim łączyć taśmę oddaloną od sterownika o np 6m?
Poniżej zdjęcie z ułożeniem taśm i miejscem na zasilacze, sterowniki.
i want u forever
Pytanie czy mamy na forum szpeca od taśm led.
Mam trzy włączniki ścienne, z których wychodzą na sufit 3 kable 4x1.5
i z dwóch z tych włączników chciałbym zasilić kilka taśm, które owymi włącznikami będą włączane jak światło.
Pytanie jak to ugryźć i jakie przewody użyć. Chciałbym na suficie w rogu schować zasilacze, na mój rozum będą to 3 zasilacze:
1 SUFIT
2 Ściana tv
3 Półki wtopione w ścianę
Te zasilacze dostaną prąd 230v z kabli 4x1.5 z włączników ściennych.
Dalej przy zasilaczach w tym samym miejscu sterowniki i tutaj leże. Jakie kable użyć od sterowników do taśm, mam kabel rgbw 100m, tylko pytanie czy można nim łączyć taśmę oddaloną od sterownika o np 6m?
Poniżej zdjęcie z ułożeniem taśm i miejscem na zasilacze, sterowniki.