Oppo 105D
All in one (wash and go) prawie nigdy nie daje sumy jakości poszczególnych komponentów. Urządzenia wyspecjalizowane prawie zawsze (albo i zawsze) dają lepsze rezultaty. Nie znasz powiedzenia: jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego?
Chyba twoje twierdzenie nie pokrywa się z rzeczywistością.
Według ciebie player cd za 500 pln zagra lepiej niż Oppo 105D, gratuluje podejścia.
Oppo 105D jest playerem ze średniej półki, bluray najlepszy jaki widziałem,cd gra tak jak inne playery w przedziale 3-5 tys. Ma dobry dac o Darbee nie wspomnę.
Funkcjonalność jest super, mogę sterować nim z kompa,komórki i nic mi się nie wiesza.
Minus jest jeden ,brak wsparcia dla iso i możliwość wpuszczenia do niego dźwięku HD(Hdmi in wpuszcza tylko DD i DTS,coaxial i optyk wiadomo,że to samo).
Można podłączyć np. dune base 3D obraz Oppo pozwoli przesłać z użuciem Darbee ale o dźwięku możemy zapomnieć. Dźwięk w kinie domowym i różnice jakie wynikają w porównaniu oppo do dune
to przepaść. Jedyna opcja by mieć dźwięk z oppo(mówię o DTS HD i True HD) to konwersja iso do mkv kosztem jakości obrazu. Wczoraj bawiłem się w konwersje filmu Appolo 13, bitrate z pliku iso odtwarzanym z dune miałem ok.40 M/bits po konwersji na mkv i odtwarzanym w Oppo 30 M/bits.
Dla mnie jest to do przyjęcia,tak więc wolę mieć lepszy obraz kosztem dźwięku. Oczywiście dźwięk mam tylko po analogu. Pozostaje czekać na jakiś alternatywny soft do oppo,ponoć można go kupić w USA ale chyba nie ma go na wersje europejskie playera. Widać chociaż że coś się dzieje w tym temacie.